Pakko kerrata vielä teillekin tämä vuoden takaisen postauksen ohje, sillä tämä on näin syksyyn niin hyvää!
Pellillinen tästä ohjeesta tulee.
7dl vehnäjauhoja
1pss mantelijauhetta
3,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
2tl soodaa
250g sulatettua margariinia
Tee tästä murutaikina ja jaa kahteen kulhoon. Kulho 1:een ota vähän vähemmän taikinaa. Se jää murutaikinaksi piirakan päälle.
Kulhoon 2, jossa on vähän enemmän taikinaa, lisää
1 muna
2dl kuohukermaa
Ja sekoita tasaikseksi. Kaada tämä taikina kulhosta 2 leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin.
Täyte:
1prk maitorahkaa
2 munaa
1,5dl sokeria
250g mustikoita
2-3rkl perunajauhoja
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada pellille taikinapohjan päälle.
Täytteen päälle murenna käsissä kulhossa 1 oleva taikina.
Paista piirakkaa hieman keskitason alla uunissa 200-225 asteessa kunnes pinta saa hiukan ruskehtavaa sävyä (en muistanut katsoa kellosta aikaa).
Leikkaa hieman jäähtyneenä paloiksi ja tarjoile vaniljakastikkeen kera. Parasta on Valion (pakko mainostaa =)) täyteläinen vaniljakastike! Nam!
P.s. Piirakka on tuoreena, hiukan lämpimänä kaikista parhainta =). Mutta kestää hyvin myös pakastuksen.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.