sunnuntai, 31. elokuu 2014

Parhain mustikkapiirakka

Pakko kerrata vielä teillekin tämä vuoden takaisen postauksen ohje, sillä tämä on näin syksyyn niin hyvää!

IMG_1870-normal.jpg

Mustikkapiirakka

Pellillinen tästä ohjeesta tulee. 

7dl vehnäjauhoja

1pss mantelijauhetta

3,5dl sokeria

2tl vaniljasokeria

2tl leivinjauhetta

2tl soodaa

250g sulatettua margariinia

Tee tästä murutaikina ja jaa kahteen kulhoon. Kulho 1:een ota vähän vähemmän taikinaa. Se jää murutaikinaksi piirakan päälle.

Kulhoon 2, jossa on vähän enemmän taikinaa, lisää

1 muna 

2dl kuohukermaa

Ja sekoita tasaikseksi. Kaada tämä taikina kulhosta 2 leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin.

Täyte:

1prk maitorahkaa

2 munaa

1,5dl sokeria

250g mustikoita

2-3rkl perunajauhoja

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada pellille taikinapohjan päälle.

Täytteen päälle murenna käsissä kulhossa 1 oleva taikina.

Paista piirakkaa hieman keskitason alla uunissa 200-225 asteessa kunnes pinta saa hiukan ruskehtavaa sävyä (en muistanut katsoa kellosta aikaa).

Leikkaa hieman jäähtyneenä paloiksi ja tarjoile vaniljakastikkeen kera. Parasta on Valion (pakko mainostaa =)) täyteläinen vaniljakastike! Nam!

P.s. Piirakka on tuoreena, hiukan lämpimänä kaikista parhainta =). Mutta kestää hyvin myös pakastuksen.

Kommentit

Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Ladataan...