IMG_2433.jpg

Tästä ihanasta, hieman työläämmästä kääretortusta tuli ensi maistamisella uusi, suosikkikääretorttuni!

Pirkka-lehdestä otin ohjeen ja yllätyin positiivisesti!

TIRAMISUKÄÄRETORTTU

4 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1 dl perunajauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta (tummaa)

1 tl leivinjauhetta

KOSTUTUS

1 1/2 dl espressoa tai vahvaa kahvia

1 rkl konjakkia, mantelilikööriä tai vesi-/manteliaromisekoitusta

TÄYTE

2 kananmunaa

2 rs (a`250g) mascarponejuustoa

3/4 dl sokeria

2 rkl espressoa tai vahvaa kahvia

2 rkl konjakkia tai mantelilikööriä

50 g tummaa leivontasuklaata rouhittuna

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, kaakao- ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos vaahtoon siivilän läpi kevyesti nostellen/sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225 asteisen uunin keskitasossa noin 6-8 min. RIpottele pöydälle leivinpaperin päälle hienoasokeria ja kumoa torttulevy siihen. Irrota leivinpaperi varovasti tortun pinnasta ja anna levyn jäähtyä.

Keitä espresso sekä kostutusta että täytettä varten. Anna sen jäähtyä.

Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset omiin kulhoihinsa. Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan ja keltuaiset ja loppu sokeri kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan.

Lisää mascarpone keltuaisvaahtoon ja jatka vatkaamista noin minuutti. Mausta kahvilla ja alkoholilla. Seon on löysähköä, mutta sakenee kun nostelet valkuaisvaahdon seokseen. 

Kostuta kääretorttulevy kahviseoksella ja levitä reilu puolet täytteestä pohjan päälle. Ripottele päälle suklaarouhe. Jätä suklaata hieman koristeeksi. Kääri tiiviille rullalle. 

Pursota loppu täyte kääretortun päälle ja koristele suklaarouheella. Anna tekeytyä jääkaapissa noin tunti ennen tarjoilua.

IMG_2432.jpg