Nämä ihanat jäätelöneliöt maistuvat kuin Puffet-jäätelöiltä! Kelpaa niin lapsille kuin aikuisillekin!

IMG_1875-normal.jpg

Ohje kopioitu suoraan Kinuskikissan sivuilta

PIPARNAKKELIT

Pohja:
65 g voita tai margariinia
1 ½ dl ruokosokeria
2 munaa
1 ¾ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 ½ tl vaniljasokeria
4 rkl kevytkermaa
ruokaöljyä voiteluun

Minttujäätelötäyte:
2 munaa
2 dl vispikermaa
½ dl tomusokeria
vihreää pastaväriä
¾ dl glukoosisiirappia
1 tl piparminttuaromia


Vatkaa voi ja ruokosokeri vaahdoksi. Lisää munat. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa.

Peitä uunipelti leivinpaperilla. Sivele leivinpaperille kevyesti öljyä. Levitä taikina leivinpaperille ohueksi (noin 3 mm) levyksi.

Paista 200 °C 8-10 minuuttia. Älä kumoa vaan anna pohjan jäähtyä leivinpaperin päällä.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Kaada kolmanteen kulhoon vispikerma. Suorita vaahdotukset seuraavassa järjestyksessä; näin sinun ei tarvitse pestä vatkaimia välillä.

Vatkaa ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Mittaa keltuaisten joukkoon tomusokeri ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi.

Värjää vispikerma vihreäksi pastavärillä. Huomioi, että väri vaalenee hieman, kun vaahdot yhdistetään toisiinsa. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon glukoosisiirappi. Lisää lopuksi piparminttuaromi rauhallisesti vatkaten. Liika vaahdotus voi aiheuttaa kerman ”puuroutumisen”.

Sekoita nuolijalla käännellen kermavaahtoon keltuais- ja valkuaisvaahdot.

Leikkaa pohja kahteen osaan. Nosta toinen levy (sileä pinta alaspäin) vuokaan tai leikkuulaudalle leivinpaperin päälle. Levitä päälle jäätelötäyte.

Paina kevyesti päälle toinen pohja (sileä pinta ylöspäin). Anna jäätyä pakastimessa neljä tuntia tai seuraavaan päivään.

Tasoita jäisen levyn reunat veitsellä ja leikkaa suorakulmioiksi tai haluamiksi paloiksi. Kierrä halutessasi ympärille leivinpaperisuikaleita tarjoilua varten. Nosta takaisin pakastimeen tai laita heti tarjolle.

Vinkit:

  • Voit käyttää kevyt- ja vispikerman tilalla kasviperäisiä kermatuotteita, kuten kaura- tai soijavispiä.
  • Uuneissa ja sen myötä pelleissä on reilustikin kokoeroja. Oman peltini mitat ovat 30 x 38 cm. Jätin reilun desilitran taikinasta käyttämättä, jotta pohjasta ei tullut liian paksu.
  • Mintun sijaan täytteen voi maustaa esimerkiksi vaniljasokerilla, kaakaojauheella, mansikkatomusokerilla tai jäätelökastikkeilla.
  • Levyn voi tarjoilla myös kakkuna tai leikata leivoksiksi. Suosittelen värjäämiseen leivontatarvikeliikkeistä saatavaa pastaväriä. Ruokakaupan nestemäinen väri voi muuttaa täytteen rakennetta. Jauheväri tekee täytteestä helposti pilkukkaan.                                                                                                                          

IMG_1872-normal.jpg