Kihlapäivämme kunniaksi tekaisin Kinuskikissan ohjeella kinuski-pannacottaa. Tässäpä ohje sieltä tännekin:

KINUSKI-PANNACOTTA

5 pientä kupillista

Pohja

5 digestivekeksiä

35 g voita

Pannacotta-täyte

2 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa

2 dl täysmaitoa

1 1/4 dl fariinisokeria

Vadelmahilloke

(1/4 tl rosmariinia)

100 g vadelmia

2 rkl hillosokeria

2 tl sitruunamehua

Murskaa Digestivekeksit hienoksi. Sulata voi ja yhdistä keksimuruihin. Painele seos tiiviisti kuppien pohjalle. Nosta kupit pakastimeen puoleksi tunniksi, jotta pohja kovettuu.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kerma, maito ja fariinisokeri kattilaan. Kiehauta. Sekoita liotetut liivatteet joukkoon. Jäähdytä haaleaksi. Sekoittele välillä, jotta pintaan ei muodostu kuorta.

Kaada pannacotta-täytettä kuppeihin esim. kastikekauhan avulla varovasti, jotta se ei riko keksipohjaa. Nosta jääkaappiin hyytymään noin kolmeksi tunniksi.

Hienonna rosmariini huhmareella, jos käytät rosmariinia. Se ei ole välttämätön. Laita rosmariini, vadelmat, hillosokeri ja sitruunamehu kattilaan. 

Keitä hilloketta liedellä noin viisi minuuttia, kunnes se muuttuu paksummaksi. Anna jäähtyä.

Kaiverra hyytyneseen pannacottaan sydämen muotoinen kolo. Täytä vadelmahillokkeella. 

Kaikista parhaiten ja näteimmin vadelmahillokkeen saa laitettua pursotuspussia apuna käyttäen. Esimerkiksi kulmasta leikattu pakastepussi käy oikein hyvin.

Pannacotta1-normal.jpg

Pannacotta-normal.jpg

Makoisaa kihlapäivää Rakas <3