IMG_0397-normal.jpg

Tässäpä tämä kakku vihdoin. Kauan sitä suunnittelin tekeväni ja nyt sen toteutin. Kyse ei ollut kylläkään siitä, että se olis mitenkään isotöinen tai monimutkainen ollut, melkeen päinvastoin, mutta kun halusin kokeilla vuodenvaihteessa tekemääni vaniljauutetta siihen. Vaniljauute alkoi nyt vasta olla valmista, siksi tämä viive suunnitelman, halun ja toteutuksen suhteen =).

Hyvää kakkua, omaan makuuni liian kuivaa vaikka käyttämästäni ohjeesta (Pullahiiren reseptillä) poiketen kostutin kakkua vähäsen. Muille suille kakku maistui kyllä eikä negtiivisia kommentteja tullut. Ensi kerralla aion kuitenkin kokeilla hiukan muunneltua versiota, jääköön mietintämyssyyn, millaisella ohjeella sen sitten toteutan.

RED VELVET CAKE

175 g voita

3 dl sokeria

3 kananmunaa

7 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta 

1 rkl vaniljauutetta

3 dl maitoa

2 1/2 rkl etikkaa

(2 tl) punaista väriainetta *)

Kuorrute

200 g voita

400 g maustamatonta tuorejuustoa

6 dl tomusokeria

1 rkl vaniljauutetta

Kostutukseen käytin vaniljalla maustettua maitoa

Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen, voimakkaasti vatkaten. Lisää väriaine. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisäile ne maidon kanssa vuorotellen seokseen. Lisää lopuksi etikka ja vaniljauute. Voitele kaksi 20 cm kakkuvuokaa ja laita pohjalle leivinpaperi. Kaada massa kahteen vuokaan ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes cocktiltikkuun ei jää pohjan keskeltä märkää taikinaa kiinni. Anna pohjien jäähtyä. Leikkaa pienen pieni pala kakkupohjaa erilleen, jolla voit koristella kuorrutetun kakun.
 
Valmista täyte ja kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja lisää huoneenlämpöinen tuorejuusto joukkoon. Vatkaa niin, että voista ja tuorejuustosta tulee tasainen massa. Lisää vaniljauute ja tomusokeri joukkoon. Vatkaa tasaiseksi ja nosta jääkaappiin noin puolen tunnin ajaksi. 

Nosta kakkupohja tarjoiluastialle ja levitä täytekerros päälle. Nosta toinen kakkupohja täytteen päälle ja kuorruta kakku ohuelti täyte- ja kuorrutemassalla (murukerros). Nosta kakku jääkaappiin noin tunnin ajaksi. 

Levitä paksumpi kerros kuorrutetta tuon edellisen murukerroksen päälle, jotta kakku peittyy kauniisti kuorrutteeseen. Voit myös pursotella kakkuun kuorrutteesta koristeita. Ota erilleen otettu pienen pieni kakkupala ja murustele se. Koristele murulla valmiiksi kuorrutettu kakku. 
 
Nosta kakku vielä jääkaappiin ennen tarjoilua.

*) Väriaineen määrä riippuu käyttämästäsi elintarvikeväristä. 

Vinkki! Voit korvata vaniljauutteen hyvin vaniljasokerilla. 
IMG_0390-normal.jpg
 
IMG_0388-normal.jpg
Jälleen kuvat näyttävät hyvin kellertäviltä, pitänee alkaa ottamaan päivemmällä ja valoisampaan aikaan kuvia, tai perehtyä tuon kameran saloihin kunnolla...