Tässäpä tämä kakku vihdoin. Kauan sitä suunnittelin tekeväni ja nyt sen toteutin. Kyse ei ollut kylläkään siitä, että se olis mitenkään isotöinen tai monimutkainen ollut, melkeen päinvastoin, mutta kun halusin kokeilla vuodenvaihteessa tekemääni vaniljauutetta siihen. Vaniljauute alkoi nyt vasta olla valmista, siksi tämä viive suunnitelman, halun ja toteutuksen suhteen =).
Hyvää kakkua, omaan makuuni liian kuivaa vaikka käyttämästäni ohjeesta (Pullahiiren reseptillä) poiketen kostutin kakkua vähäsen. Muille suille kakku maistui kyllä eikä negtiivisia kommentteja tullut. Ensi kerralla aion kuitenkin kokeilla hiukan muunneltua versiota, jääköön mietintämyssyyn, millaisella ohjeella sen sitten toteutan.
RED VELVET CAKE
175 g voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
7 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljauutetta
3 dl maitoa
2 1/2 rkl etikkaa
(2 tl) punaista väriainetta *)
Kuorrute
200 g voita
400 g maustamatonta tuorejuustoa
6 dl tomusokeria
1 rkl vaniljauutetta
Kostutukseen käytin vaniljalla maustettua maitoa
Nosta kakkupohja tarjoiluastialle ja levitä täytekerros päälle. Nosta toinen kakkupohja täytteen päälle ja kuorruta kakku ohuelti täyte- ja kuorrutemassalla (murukerros). Nosta kakku jääkaappiin noin tunnin ajaksi.
*) Väriaineen määrä riippuu käyttämästäsi elintarvikeväristä.
Vinkki! Voit korvata vaniljauutteen hyvin vaniljasokerilla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.