Sateisen lauantai-päivän piristykseksi tein päiväkaffin seuraksi Kuningatar-kakun. Tämä kakku on liivatteeton. Alkuperäinen ohje löytyy Kinuskikissan sivulta. Itse muuntelin sitä hieman. Laitan ohjeen tännekin, että löydän sen helpommin uudelleen =). 

Sanottakoon vielä tässä heti alkuun, ennenkuin alkaa tekemään kakkua, että älä lisää sokeria kermaan tai muutoinkaan, sillä hyytelösokeri on kovin makeaa ja tekee kakusta melko makean.

IMG_2115-normal.jpg

KUNINGATAR-KAKKU

Pohja:
350 g dominokeksejä mansikkatäytteellä
100 g margariinia

Täyte:
3 dl kuohukermaa
1 ½ dl Multi-hyytelösokeria (itse käytin Dan Sukkerin hyytelösokeria n. 2dl)
2 prk (á 200 g) kuningatar-rahkaa (Valio)

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kierrä vuoan sisäreunan ympärille reunakalvo tai leivinpaperisuikale. Murskaa dominot täytteineen tehosekoittimessa tai kaulimella. Sulata margariini kattilassa ja lisää joukkoon dominomurska. Painele muruseos vuoan pohjalle ja n. 5 cm matkalta reunoille.

Vatkaa 2 dl kuohukermaa vaahdoksi.

Mittaa hyytelösokeri ja loput (1 dl) kuohukermasta kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 2 minuuttia.

Sekoita kermahyytelö rahkan joukkoon. Yhdistä rahkaseos ja kermavaahto keskenään.

Kaada täyte vuokaan. Anna kakun seistä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä varovasti tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla. Alkuperäisessä ohjeessa koristeena kakun päällä oli tuoreita mustikoita ja vadelmia, mutta koska en enää tuoreita luonnosta saanut ja kaupungista en kerennyt lähteä hakemaan, poimin omalta pihalta muutaman orvokin kukkasen kakun päälle koristeeksi.

IMG_2116-normal.jpg