Huomisen Palmusunnuntain kunniaksi voisin postata tänne pari päivää sitten kokeilemani mangojuustokakun ohjeen kuvien kera. Tämä on kiva pirteän raikas kakku pääsiäispöytään. Kokeilin hiukan etukäteen tätä ja siihen tulokseen tulin, että pääsiäispöydässämme tarjoillaan toistekin tätä herkkua =).

Valion ohjeen mukaan siis:

MANGOJUUSTOKAKKU

POHJA

1 pkt (185g) Wilhelmiina keksejä

50 g voita tai margariinia sulatettuna

TÄYTE

2 tlk (425/250g) säilykemangoa

1 tl raastettua limetinkuorta

1/2 dl limettimehua

1 rkl vaniljasokeria

2 rasiaa (a 200g) Valio Viola mangotuorejuustoa

7 liivatelehteä

2 valkuaista

2 dl sokeria

2 rkl 3-hedelmän mehua tms. tai vettä

KIILLE

Itse käytin kakun päällä vain Piltin mangososetta 1 prk, mutta laitan tähän ohjeen kiilteestä, joka on Valion ohjeessa:

2 dl 3-hedelmän mehua

1 dl hyytelösokeria

 

Murskaa keksit esim. kaulimella muovipussissa tai monitoimikoneella. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Vuoraa irtopohjavuoan pohja (21-24cm halkaisija) leivinpaperilla. Taputtele keksiseos sille. Reunakalvon voi laittaa reunojen sisäpuolelle ennen keksien laittamista, jos sellaisen omistaa. 

Täyte: Valuta mangot hyvin ja soseuta sen jälkeen.

Kakkuun tarvitaan 1-2 limettiä niiden koosta ja mehukkuudesta riippuen. Pese ne kuumalla vedellä ja harjalla. Raasta pintakuori ohuelti. Purista 1/2 dl mehua. Yhdistä mangososeeseen limetinkuori ja -mehu, vaniljasokeri ja tuorejuusto. Sekoita hyvin.

Anna liivatelehtien pehmitä runsaassa, kylmässä vedessä 5-10 min.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi sähkövatkaimella kulhossa. Lisää sokeri pieninä erinä vaahtoon ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää ja kuohkeaa.

Purista liivatelehdistä vesi. Liuota ne kiehuvaan mehuun tai veteen. Kaada liivateseos koko ajan sekoittaen tai sähkövatkaimella hetken hiljaa vatkaten mangososeeseen.

Lisää lopuksi valkuais-sokerivaahto. Kaada täyte vuokaan. Peitä foliolla ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.

( Kiille: Kuumenna mehu kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri, sekoita ja kiehauta. Jäähdytä 3-4 min hiljalleen sekoittaen, jotta seos ei kuoretu. Kaada varoen kakun päälle. )

Nosta kakku takaisin jääkaappiin. Kun kiille on hyytynyt kunnolla, irrota vuoan reunus ja laita kakku tarjolle. Koristele halutessasi esimerkiksi kotimaisilla tuoreilla vadelmilla ( tai tipuilla =) ).

IMG_0777-normal.jpg

IMG_0778-normal.jpg