Siskoset saivat valkosuklaa-limekakun lisäksi minisiä kuppikakkuja. 

Ajattelin tehdä raikkaan kakun rinnalle makeita suklaisia kuppikakkuja. Ja koska pikku-siskoni tässä taannoin oli ostanut minulle mini-vuokia, ajattelin nyt kokeilla kuppikakkuja niihin, sillä taikina oli aika makeaa samoin kuin kuorrutus, joten tuumailin, että pienetkin kuppikakut sammuttavat varmasti makean nälän =). 

Ohje kuvan alla.

IMG_2123-normal.jpgPohja: (kuppikakkujen määrää en tähän laita, sillä tein osasta taikinaa isojakin kuppiksia)

150 g tummaa suklaata (leikkaa rouheeksi)

100 g sulatettua voita

2 munaa

1 dl ranskankermaa

2 dl sokeria

3,5 dl vehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa

2 tl leivinjauhetta

2 rkl kaakaojauhetta

Kuorrute:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

65 g huoneenlämpöistä voita

5 dl tomusokeria

3 tl vaniljasokeria

ripaus elintarvikeväriä

Riko munat kulhoon ja sekoita kevyesti rakenne rikki. Lisää joukkoon sulatettu voi, ranskankerma ja sokeri. 

Sekoita keskenään vehnäjauhot, suklaarouhe, sooda, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe.

Lisää jauhoseos märkien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. 

Nostele lusikalla muffinssivuokiin ja paista samantien uunissa 200 asteessa keskitasolla noin 10-20 minuuttia muffinssien koosta riippuen. Kokeile tikulla kypsyys.

Anna jäähtyä ennen kuorrutteen tekemistä.

Valmista kuorrute vatkaamalla sähkövatkaimella ainekset keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Pursota muffinssien päälle ja koristele. 

IMG_2125-normal.jpg