Innostuin sitten tekemään toisenlaisenkin mustikkapiirakan, josta riitti onneksi vähän pakastimeenkin. Ja tästä tuli niin hyvää! Tämän parempaa mustikkapiirakkaa saa kyllä hakea. Siksi haluan jakaa ohjeen täällä, suosittelen kokeilemaan!

7dl vehnäjauhoja

1pss mantelijauhetta

3,5dl sokeria

2tl vaniljasokeria

2tl leivinjauhetta

2tl soodaa

250g sulatettua margariinia

Tee tästä murutaikina ja jaa kahteen kulhoon. Kulho 1:een ota vähän vähemmän taikinaa. Se jää murutaikinaksi piirakan päälle.

Kulhoon 2, jossa on vähän enemmän taikinaa, lisää

1 muna 

2dl kuohukermaa

Ja sekoita tasaikseksi. Kaada tämä taikina kulhosta 2 leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin.

Täyte:

1prk maitorahkaa

2 munaa

1,5dl sokeria

250g mustikoita

2-3rkl perunajauhoja

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada pellille taikinapohjan päälle.

Täytteen päälle murenna käsissä kulhossa 1 oleva taikina.

Paista piirakkaa hieman keskitason alla uunissa 200-225 asteessa kunnes pinta saa hiukan ruskehtavaa sävyä (en muistanut katsoa kellosta aikaa).

Leikkaa hieman jäähtyneenä paloiksi ja tarjoile vaniljakastikkeen kera. Nam!

P.s. Piirakka on tuoreena, hiukan lämpimänä kaikista parhainta =).

IMG_2054-normal.jpg