IMG_0003-normal.jpg

IMG_0013-normal.jpg

BROWNIE-SUKLAALEIVOKSET WIENERNOUGATILLA

1 uunipellillinen (pienempi)

Brownie

125 g voita

200 g tummaa leivontasuklaata 70%

4 kananmunaa

1 dl Fazer Wienernougat Crush -rouhetta

1 dl mantelirouhetta

3 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

Kuorrute ( Suklaaganache)

2,5 dl kuohu-/vispikermaa

200 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 55%)

n. 12 g voita

( 3 rkl tomusokeria)

Päälle

Wienernougat Crush -rouhetta

 

Säädä uunin lämpötilaksi 175 astetta.

Sulata voi ja suklaa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri sekä manteli- ja Wienernougat -rouheet.

Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. 

Lisää sula suklaaseos kulhoon ja sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina pienelle leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia, tai kunnes on kypsä.

 

Valmista suklaaganache. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi ja leikkaa voi palasiksi. Laita kulhoon.

Kiehauta kerma, mutta älä keitä. Kaada kiehautettu kerma suklaarouheen ja voin päälle kulhoon ja anna seoksen seistä rauhassa noin 1-2 minuuttia. Hämmennä seosta pallovispilällä varovasti, ettei seokseen tulisi ilmakuplia. Sekoittele rauhallisin liikkein pohjaa myöten, jotta kaikki suklaa ja voi sulaisi ja seoksesta tulisi rakenteeltaan tasaista ja sileää.

Itselläni ganachesta tuli omasta mielestäni liian löysää vaikka yritin aikani jähmettää sitä jääkaapissa. Kokeilin laittaa sekaan tomusokeria varovasti siivilän läpi kolmessa erässä, aina 1 rkl kerrallaan. Se hiukan jähmetytti/jäykisti seosta. 

Kakun pinnan ja ganachen väliin jotkut tykkäävät laittaa "murusulun", eli esimerkiksi marmelaadia (joka sopii sinun kakkuusi) ohut kerros. Se estää kakun murusia sekoittumasta suklaaganacheen. Itse jouduin tätä browniesta paistamaan reilusti yli 30 minuuttia, että pohjasta tuli kypsä, ja se aiheutti sen, että pinta hiukan "koveni". Ei onneksi haittaavasti, vaan juuri sopivasti sellaiseksi, että muruset eivät sekoittuneet suklaaganacheen.

Anna paistoksen jäähtyä hieman ennen suklaaganachen valuttamista/levittämistä. Ripottele päälle Wienernougat Crush -rouhetta. Laita Brownie jähmettymään viileään hetkeksi, jotta leikkaaminen olisi helpompaa ja jäljestä tulisi nätimpi. 

Leikkaa terävällä veitsellä pieniä leivospaloja. Ja nauti kahvin kanssa =).

 

IMG_0004-normal.jpg