KINUSKINEN KÄÄRETORTTU

IMG_2742.jpg

Tämä kinuskinen kääretorttu ei ole äklömakea niinkuin saattaa ensin ajatella. Päärynän, rahkan ja vadelmien häivähdys tuo makealle kinuskille vastapainoa. Eiliset ihanat vieraani saivat lupaamani kinuskikakun tilalle tällaista (en enää kerennyt leipaista neljän muun kakun lisäksi kinuskitäytekakkua...).

Kääretorttupohja:

4 munaa

1,5 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

0,5 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

(vaniljasokeria)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi vaahtoon ja sekoita varovasti keskenään. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225 asteisen uunin keskitasolla kunnes pinta saanut kauniin värin.

Kumoa sokeroiden leivinpaperin päälle uunista otettu kääretorttupohja ja anna jäähtyä hyvin ennen täytteen levittämistä.

Pikkusen kostutin pohjaa päärynämehulla ennen täytteen laittamista.

Täyte:

1 prk Valio päärynä-kinuski rahkaa

2 dl kuohukermaa vatkattuna

1/2 prk mascarpone tuorejuustoa

noin 2 rkl valmista kinuskikastiketta

vaniljasokeria

sokeria (huomioi että sokeria ei juurikaan tarvitse lisätä)

noin 2 rkl vanillakreemijauhetta (lisää kerman joukkoon kun vatkaat vaahdoksi kermaa)

 

Täytteen päälle voit halutessasi murentaa esimerkiksi Pandan kinuskimurusuklaata 1/2 levyä.

Lopuksi kääri rullalle ja anna tekeytyä jonkun aikaa jääkaapissa. 

Kinuski:

reilu 1 dl kuohukermaa

0,75 dl fariinisokeria

noin 0,25 dl sokeria

Mittaa kattilaan kerma ja sokerit. Sekoita ja keitä, kunnes seos sakenee, noin 5-7 minuuttia. Jäähdytä kinuskia hetki ja kaada kakun pinnalle. Siirrä kakku kylmään muutamaksi tunniksi tai yön ajaksi. 

Voit koristella esimerkiksi kotimaisilla vadelmilla tai kinuskisuklaapalloilla.