Ajattelin leipoa pullaa... No mieleeni tulvahti tilanne, jossa koko perhe istuu keittiön pöydän äärellä välipalalla/kaffilla syöden pullaa. No, nyt on se tilanne, että meidän juniori on oppinut vaatimaan itselleen myöskin samaa kuin muut syö, joten päädyin kokeilemaan nyt munatonta ja maidotonta pullaa, jotta pieni-mies saa myös samaa kuin muut =). Makeaakin olemme tähän asti saaneet vältettyä juniorin kohdalla, mutta alkaapa tuo pikkuhiljaa vaatia hyvääkin.

Kokeiluni onnistui ulkonäön ja maun puolesta ihan kohtalaisesti. Kohtalaisesti siksi, että ei nää munattomat ja maidottomat jutut vedä vertoja kunnon voihin ja suoraan navetasta haettuun maitoon tehtyihin pulliin. Luulen kyllä, että kun lapset tulevat koulusta, pullat katoavat sen siliän tien (varsinkin jos en sano että ne on mitenkään erilaisia kuin ennen=)).

IMG_2283-normal.jpg

MAIDOTON JA MUNATON PULLA

5 dl vettä

2 pss kuivahiivaa

1 tl suolaa

2-3 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

2 tl kaardemummaa

n. 1 kg vehnäjauhoja

n. 150-200 g maidotonta margariinia

Voiteluun

Maidotonta margariinia ja sokeria

Sekoita ensin pariin desilitraan jauhoja kuivahiiva. Ota sen jälkeen reilusti lämmintä vettä kulhoon ja lisää hiiva-jauhoseos veteen. Lisää kulhoon suola, sokerit ja kaardemumma. Lisää jauhoja pikkuhiljaa ja alusta taikina hyvin. Lisää lopuksi sulatettu margariini. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa reilu puoli tuntia. 

Leivo esimerkiksi pikkupulliksi. Anna pullien kohota vielä uunipellin päällä liinan alla jonkin aikaa.

Voitele sulatetulla maidottomalla margariinilla ja koristele sokerilla. 

Paista pullia 200-225 asteisessa uunissa keskitasolla noin 5-10 minuuttia uunista riippuen.

Anna pullien jäähtyä leivinliinan alla.