Puolukkapuuro, vispipuuro, lappapuuro... Rakkaalla lapsella sanotaan olevan monta nimeä =). Laitan tänne blogiini muutakin kuin vain leivonnaisia, pysyy ohjeetkin täällä siten kuvien kera ja voin käyttää jonkinlaisena keittokirjanakin tätä.

No, tänään tuli kuitenkin pitkästä aikaa tehtyä tätä vispipuuroa, joksi sitä itse kutsun. Äiti teki kotona aikoinaan sitä useinkin, mutta itse olen hyvin harvoin tehnyt, vaikka lapset siitä tykkäävät kovasti. Minä en ole koskaan välittänyt, mielestäni puuro syödään puurona ja marjat marjoina =). 

Tähän puuroon laitoin perinteisesti puolukkaa, mutta vatkausvaiheessa lisäsin pikkusen vadelmia, antoi mukavan aromin puurolle. Tein kaksinkertaisen annoksen ja jäljelle jäi vain pari desiä huomiselle =).

 

PUOLUKKAPUURO

8-9 dl vettä

n. 4 dl puolukoita

n. 1 1/2 dl mannasuurimoita

n. 1/2 dl sokeria (vähintään!)

1/4 tl suolaa

Kiehauta vesi ja marjat, anna kiehua n. 15 min. Mausta sokerilla ja suolalla ja tarkista maku. Siivilöi halutessasi liemestä marjojen kuoret pois. Ne voi myös jättää puuroon, jolloin puurosta ei tule aivan yhtä sileää vaahtoa.

Vispaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen 5-10 min. Anna puuron jäähtyä. Vatkaa voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.

 

IMG_2099-normal.jpg