Tilauksesta tein kahta sorttia voileipäkakkuja tässä taannoin. Toinen oli maultansa tämä kinkku.
Tarkkoja määriä aineista en muista, mutta jokainen voi tietenkin soveltaa oman halunsa mukaan.
KINKKUVOILEIPÄKAKKU
(noin 12-15 hlölle)
Tummaa ruispaahtoleipää (1 kerros, eli vain alimmaiseen osaan)
Vaaleaa paahtoleipää (3 muuta kerrosta), itse käytin "REILUvehnälese"-paahtoleipää
Täyte 1
Noin 200-250g palvikinkkua
1/2 paprikaa
1 pkt (200g) Ruohosipuli-tuorejuustoa
2 rkl Creme Fraiche
reilu 2 rkl kurkkusalaattia
majoneesia
Täyte 2
Meetvurstia
1/2 paprikaa
1/2 pkt (100g) Aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa
1-2 rkl Creme Fraiche
majoneesia
Mausteita näihin täytteisiin voi laittaa oman maun mukaan. Ja jos haluaa kiinteämpää, ei kannata laittaa paljoa ranskankermaa, se notkistaa täytettä. Silppua paprika hienoksi silpuksi, myös kinkku ja meetvursti saa olla aika pieninä palasina. Täytteiden ainekset sekoitetaan keskenään sopivaksi tahnaksi.
Kostutus
Lihaliemi
Kuorrutus
Majoneesi
Kasaa kakku tarjoilua edeltävän päivänä, eli vuorotellen leipäviipaleita ja täytettä. Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois. Täytteitä laitoin vuorotellen 1 täytettä ja 2 täytettä. Halutessa väliin voi laittaa juustoraastetta. Muista kostuttaa leipäviipaleet aina ennen täytteen laittamista. MUISTA MALTILLINEN KOSTUTUS!
Kostuta lopuksi päälimmäinen leipäkerros, laita kelmu kakun ympärille ja paino päälle ja jääkaappiin.
Tarjoilupäivänä tee kakulle kuorrutus ja koristele haluamallasi tavalla.
Itse kuorrutin kakut majoneesilla, mutta seuraavalla kerralla aion kokeilla valkoisempaa kuorrutusta.
Kannattaa pitää kakku tarjoiluun asti kelmun alla, jotta koristeet ja kuorrutus pysyvät hyvinä. Voi vaikka laittaa kakkuun pystyyn pitkiä coctail tikkuja sinne tänne ja sitten kelmu ympärille, niin ei sotke kakkua.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.