Aikeissani oli toivottaa blogini lukijoille eilen hyvää Palmusunnuntaita tämän ihanan Tyrni-juustokakun kera. Aikeet eivät kuitenkaat toteutuneet pahentuneen migreenini vuoksi, joten tämän kakun kera toivotan sitten Hyvää Pääsiäistä, kohtahan se Pitkäperjantai ja Lankalauantai on =).

IMG_3034.jpg

TYRNI-JUUSTOKAKKU

POHJA:

200 g Suklaapisara-kaurakeksejä tms.

70-80 g margariinia

TÄYTE:

4 dl vispikermaa

400 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl laimentamatonta tyrnituoremehua / nektaria (sokeroimatonta)

2-3 dl sokeria

1-2 tl vaniljasokeria

8 liivatelehteä

KIILLE:

2 dl laimentamatonta tyrnituoremehua / nektaria (sokeroimatonta)

0,5 dl vettä

2 rkl sokeria (maun mukaan)

3 liivatelehteä

Murskaa keksit ja sekoita sekaan sulatettu margariini. Vuoraa 26cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla ja reunat reunakalvolla. Painele keksimassa vuuan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen teon ajaksi.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon sokerit. Lisää kermavaahtoon tuorejuustot. Ota tyrnimehusta 0,5 dl sivuun ja kaada loput mehut kermavaahto-tuorejuustoseokseen. 

Kuumenna sivuun jätetty tyrnimehu kattilassa ja sulata liotetut liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana täyteseokseen samalla seosta vatkaten. Vatkaa vain sen verran että saat seoksesta tasaisen.

Kaada seos keksimassan päälle tasaiseksi ja laita jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi ennen kiilteen lisäämistä.

Kiillettä varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita pienessä kulhossa tyrnimehu ja sokeri. Maistele mehu sopivaksi. Kiilteen mehu saisi olla vähän kirpakkaa, se raikastaa täytteen makeutta kivasti. Kuumenna noin 0,5 dl vettä kattilassa kiehuvaksi ja lisää liotetut liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana mehun joukkoon. Kaada mehu (JÄÄHTYNYT!) varovasti hyytyneen täytteen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.

Koristele ennen tarjoilua mieleiselläsi tavalla.

IMG_3035.jpg

Tämä kakku koristeineen säilyi hyvänä ja kauniina vielä seuraavaankin päivään (se mitä siitä jäi sunnuntain jälkeen jäjelle).

Ohje otettu Tarun Taikakakut -blogista. Itse hiukan muuntelin ohjetta mieleisekseni.