IMG_3502.jpg

LIHAPIIRAKKA

3 dl maitoa
1 tl tuorehiivaa
150 g voita tai margariinia sulatettuna ja jäähdytettynä
n. 7 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa

täyte:
n.1,5 dl pitkää tai puuroriisiä
vettä
suolaa

400 g naudan jauhelihaa
1 iso sipuli hienonnettuna
1-2 rkl kasvis- tai lihaliemijauhetta
mustapippuria myllystä
(suolaa)
3 keitettyä kananmunaa hienonnettuna
1 dl juustoraastetta

voiteluun:
1 kananmuna kevyesti vatkattuna

1 dl vettä
2 rkl voita

Lämmitä maito selkeästi kättä lämpimämmäksi ja liota siihen hiiva.

Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa kimmoisan napakaksi taikinaksi. Ennen kuin lisään viimeisen erän jauhoja lisää jäähtynyt rasva, vaivaa joukkoon loput jauhot ja ihan viimeiseksi suola. Muotoile taikinasta pallo ja laita se levähtämään kylmään noin puoleksi tunniksi.

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Keitä täytettä varten riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

Ruskista jauheliha ja lisää ruskistuksen puolivälissä hienonnettu sipuli kuullottumaan lihan joukkoon.
Mausta liemijauheella ja pippurilla. Lisää kanamunamurska. Juustoraasteen voit sekoittaa joko massan sekaan tai ripotella täytteen päälle ennen kuin peität sen taikinakannella.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli toinen uunipellin kokoiseksi levyksi, jonka laitat paperoidulle uunipellille. Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi mutta jätä reunoista pari senttiä ilman täytettä.

Kauli loppu taikina levyksi joka peittää ainakin täytteen ja rullaa taikinalevy täytteen päälle. Taita piiraan reunat tiiviisti yhteen, tee piiraan pintaan viiltoja ja sivele pinta lopuksi munalla.

Paista uunin keskitasolla 40 minuuttia kunnes piirakan pinta on saanut kauniin kullanruskean värin. Ota uunista ja sivele kuuman piirakan pinta vesi-voiseoksella. Anna jäähtyä liinan alla. Leikkaa annospaloiksi.
 

Kiitän tästä ohjeesta, jonka kopion suoraan blogista, Kulinaaria!