Tänään ollaan vietetty kirpakkaa pakkaslauantaita sisätiloissa villasukat jalassa takkatulen lämmössä. Kyllä se tuntuukin niin ihanalta tuo puista tuleva lämpö. Juniorikin on viihtynyt leikkimässä omia traktorileikkejään =). Isommat lapset ovat viikonloppureissussa, joten olemme olleet vähän pienemmällä poppoolla nyt.

CollageIt-normal.jpg

Pakkasmittari on todellakin näyttänyt koko päivän parinkymmenen asteen lukemia. Pihalla on ollut rauhallisen talvinen näkymä, aurinkokin jaksoi hetken aikaa näyttäytyä. 

Ulkona tuli sen verran käytyä, että kävin ikuistamassa talvea =). Talvea kun ei juurikaan ole tänä vuonna näkynyt. Lunta ei ole nimeksikään, vain sen verran, että voi sanoa maan olevan valkoinen, eikä onneksi ole niin pimeänoloista kun edes pikkusen on valkoista. Saapi nähdä mitä sieltä maasta keväällä nousee jos tämmöiset paukkupakkaset kovin pitkään nyt jatkuvat eikä lumi ole suojaamassa kasveja. 

IMG_0300-normal.jpg

IMG_0303-normal.jpg

IMG_0301-normal.jpg

Juniorikin oli tunteroisen pihalla, vaunuissa fällyjen alla päiväunilla. Hirvitti kyllä laittaa pieni ulos tämmöisellä pakkasella, mutta kun uni ei meinaa sisällä päivällä tulla. Kirppunen oli niin väsynyt leikeistään, että silmät menivät jo kiinni kun vasta käärein pientä peittoihin vaunuihin. Unikoiran kanssa siellä raittiissa ulkoilmassa ottivat sitten torkut =). Toisen puolen päiväunistaan kirppunen jatkoi vaunuissa sisällä =).

IMG_0322-normal.jpg

Kahviakin on tullut siemailtua enemmän kuin pitkiin aikoihin. Juniorin nukkuessa päiväuniaan, minä otin kahvikupposen (monennenkohan?) toiseen käteen ja lempilehden toiseen käteeni ja istahdin takkatulen lämpöön sohvan nurkkaan =).

Tätä tapahtuu äärimmäisen harvoin, sillä yleensä käytän kirppusen päiväuniajan hyväkseni leipoen tai ruokaa laittaen. Tänään ajattelin lukea rästiin jääneitä lehtiä hetkisen.

IMG_0317-normal.jpg

Iltapäivä onkin vaihtunut jo lähes iltaan ja huomaan miettiväni kääretortun leipomista pikaisesti. Luultavasti miekkonenkin tykkäisi, jos navetasta lypsyltä tullessa olisi kahvin kanssa tuoretta kääretorttua tarjolla =). 

Enhän minä tänäänkään osannut olla ottamatta sitä kulhoa ja vatkainta esille...

Joten kahvin kanssa tarjoiltiin sitten mansikka-vaniljakääretorttua =).

IMG_0323-normal.jpgIMG_0324-normal.jpg

IMG_0325-normal.jpg

Tämä kääretortun ohje on aiemmassa postauksessani arkistossa elokuu 2013.

Väliin laitoin nyt reiluhkosti mansikkahilloa ja vaniljakiisseliä. Vaniljakiisselin ohje alla.

VANILJAKIISSELI

2 dl maitoa

2 rkl sokeria

1 kananmuna

2 tl perunajauhoja

1 rkl vaniljasokeria

Sekoita teflonkattilassa maito, sokeri, muna ja perunajauhot (siivilän läpi). Kuumenna seosta kattilassa koko ajan kunnes se sakenee. Ota kattila pois levyltä ja jäähdytä. Lisää sitten vaniljasokeri.

Tällainen päivitys tänään =).