BAILEYS -juustokakku (26cm irtopohjavuokaan)

IMG_2526.jpg

Pohja:
300 g Domino-keksejä
75 g voita tai margariinia

Täyte:
6 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa tai vispikermaa
2 dl tomusokeria
3 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
4 valkuaista
1,5 dl Baileys-likööriä

Kiille:
6 liivatelehteä
2 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5 dl sokeria
6 dl kevytmaitoa

Vuoraa irtopohjavuoan (halkasija 26 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele reunoille kasviöljyä – näin kakku irtoaa vuoasta siistimmin. Itse käytän reunakalvoa, se on vielä parempi vaihtoehto.

Murskaa keksit tehosekoittimella tai kaulimella. Sulata margariini kattilassa ja lisää keksimurska joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.

Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat. Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä, kun seos on tasainen.

Sulata liivatelehdet suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaada sitten vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilualustalle.

Koristeeksi voi laittaa vaikka suklaapitsirullia =). Nämä rullat ovat ensimmäinen kokeiluni. Ei ihan niin pitsisiä kuin olisin halunnut. Pitänee jatkaa harjoittelua =). 

Kestävät muuten vähintään vuorokauden hyvännäköisinä kakun päällä, edellyttäen ettei ole hirmunen helle...

IMG_2527.jpg