PÄÄRYNÄ-KINUSKI-RAHKAKAKKU (gluteeniton)

IMG_1882-normal.jpg

Pohja: (tein pohjan 2x jotta sain koko tarjottimellisen kakkua) (tämä ohje on siis vain yksinkertainen, eli kakusta tulee puole pellin kokoinen valmiina)

4 munaa

2 dl sokeria

2 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte: (täytteen tein myös kaksinkertaisena, samoin kuin kuorrutteen)

3 liivatelehteä

2 dl vispikermaa (tai kuohukermaa)

2 prk (a`200g) päärynä-kinuskirahkaa (jos teet kaksinkertaisen annoksen ja tarvit siis 4 prk rahkaa, voit käyttää puolet tuota päärynä-kinuskirahkaa ja puolet vaniljarahkaa niinkuin itse tein)

2 rkl päärynämehua (hiukan laimennettuna)

75 g (1/2 levyä) Pandan kinuskimurusuklaata tms hienonnettuna kinuskitäytteen päälle (yksinkertaiseen annokseen riittää vähempikin)

Kostutus:

1 1/2 dl päärynämehua (hiukan laimennettuna)

Kinuski:

2 dl vispikermaa (tai kuohukermaa)

1 1/2 dl fariinisokeria

Koristeluun:

viinirypäleitä

Kinuskisuklaapalloja (Namelli)

75 g (1/2 levyä) Pandan kinuskimurusuklaata hienonnettuna (yksinkertaiseen annokseen riittää vähempikin)

Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään perunajauhot ja leivinjauhe. Lisää seos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla noin 6 minuuttia. Kumoa kakkulevy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi paistopinnasta varovasti veistä apuna käyttäen. Kakkulevy saa jäähtyä.

Pane liivatteet pehmiämään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita vaahdon joukkoon rahkat. Kuumenna päärynämenu pienessä kattilassa kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi ja sulata kuumaan mehuun. Seos saa jäähtyä hieman, mutta sen pitää olla lämmintä. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon nopeasti sekoittaen.

Leikkaa kakkulevy kahtia. Tasoita reunat suoriksi. Nosta toinen kakkulevy tarjoiluvadille. Kostuta päärynämehulla. Levitä pohjalle täyte. Laita halutessasi suklaarouhetta täytteen päälle. Paina päälle kansilevy ja kostuta se. Pane päälle leikkuulauta.

Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Sekoita ja keitä, kunnes seos sakenee, noin 5 minuuttia. Jäähdytä kinuskia hetki ja kaada kakun pinnalle. Siirrä kakku kylmään muutamaksi tunniksi tai yön ajaksi. Koristele esimerkiksi viinirypäleillä, suklaapalloilla ja suklaarouheella =).

Noh, tulipas sekava ohje kun aiempi ohje oli pienempi ja hieman erilainen, niin muuttelin tätä paremmaksi =). Kuvat kertokoot puolestaan =P

IMG_1884-normal.jpg

IMG_1887-normal.jpg

Nam <3