Kakkuviikari oli taas vispaillut ihania leivonnaisia ja sieltä bongasin tämän herkulliseltä näyttävän ja kuulostavan version. Ja niin, tätähän piti heti testata ja ei turhaan kehuja ole tämä kakku saanut! Ei taida jäädä meilläkään yhdeksi testailuksi =).
Valitan huonoa kuvanlaatua, en oikeen oo mikään nörtti näissä kuvankäsittelyohjelmissa...
Kunhan sen verran saa kuvasta irti, että näkee miten hyvää se on!
Ja koska kiire oli päästä tätä päähänpinttymää kokeilemaan, kauppaan ei luonnollisestikaan voinut lähteä, joten jouduin hiukan soveltamaan vähän tässä ohjeessa, mutta ei se paljoa varmasti makua ja koostumusta sitten loppujenlopuks muuttanut.
Tässä nyt mulle itellenikin ohje tästä leivoskakkuhärpäkkeestä =)
BUDAPESTLEIVOKSET
POHJA:
150 g valkuaista
130 g Siro hienoa sokeria (lisätään kahdessa erässä)
60 g hasselpähkinärouhetta
60 g hasselpähkinäjauhetta (mulla loppui kesken niin lisäsin puuttuvan verran mantelijauhetta)
20 g Maizenaa
TÄYTE:
30 g vaniljakreemijauhetta
100 g vettä
300 g vispikermaa vaahdotettuna (itse käytin kuohukermaa)
200 g säilykemandariinilohkoja tai säilykepersikan paloja, aika pieneksi leikattuina
KORISTELUUN
Suklaata ja Tomusokeria
Vaahdota pohjan valkuaiset ja sokeri. Vispaa valkuaisvaahtoon toinen erä sokeria. Sekoita hasselpähkinäjauho, hasselpähkinärouhe ja maizena keskenään ja sekoita varovasti valkuaisvaahdon joukkoon.
Pursota massa varovasti leivinpaperin päälle uunipellille sormenpaksuisiksi nauhoiksi vieriviereen pellin pituiseksi pohjaksi.
Paista pohjaa 170 asteisessa uunissa noin 25 min, siten, että keskusta jää hieman pehmeäksi ja pinta kuivaksi. Käännä pohja ylösalaisin ja poista leivinpaperi. Valmista täyte. Valmista vedstä ja vaniljakreemijauheesta vaniljakreemi. Sekoita kreemi vaahdotetun kerman joukkoon. Levitä kermatäyte jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele sitten päälle mandariinilohkoja tai persikanpalasia.
Rullaa pohja tortuksi. Anna torttujen jähmettyä kylmässä. Koristele suklaaraidoilla ja tomusokerilla. Leikkaa noin 4 cm:n paloiksi.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.