Mieheni syntymäpäiväksi en kerennyt värkkäämään sellaista kakkua kuin olin suunnitellut, joten tein peruskakkupohjan, jonka täytin mansikkahillolla ja kermavaahdolla. Päälle laitoin suklaakuorrutteen ja kermavaahtoa. Ennen päällystämistä/koristelua sipaisin mansikkamarmelaadia kakun pinnalle. Kostutukseen käytin tuota tuikitavallista ja itselleni mieluisimmaksi osoittautunutta vaniljalla maustettua maitoa.

Ruusukoristeen tein valkoisesta kaulintamassasta, jonka värjäsin oranssilla pastavärillä. Lehdet myös samaa massaa, vihreällä värjättyinä. Ensimmäistä kertaa tein ruusun itse, joten harjoitusta vaatii vielä kovasti. 

IMG_2319-normal.jpg

IMG_2314-normal.jpg

Seuraavalla kerralla koitan tehdä koristeet sokerimassan ja kaulintamassan sekoituksesta, sillä sokerimassa kovettuu liian nopeasti ja kaulintamassa näytti kovettuvan aika hitaasti, terälehdet alkoivat nopeasti "lörpöttää".

Mutta hyvänmakuinen kakku tuli =).

Kakkupohjan ohje löytyy edelleen tuolta blogiarkistosta heinäkuun puolelta, nimellä 1-vuotissyntymäpäiväkakku. Suklaakuorrutteen ohjeen laitan tähän:

130 g Fazerin maitosuklaata

1 dl kuohukermaa

1 tl voita

Laita kerma ja suklaanpalaset teflonkattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä kunnes suklaa on sulanut. Älä siis keitä. Lisää joukkoon nokare voita ja sekoita tosi hyvin ettei kuorrute jää kakun päällä laikkuiseksi.

Kaada varovasti kylmän kakun päälle ja tasoita mahdollisimman vähän. Kannattaa siis sipaista kakun päälle ennen kuorruttamista, sileää marmelaadia tai hilloa, jotta mahdolliset korppujauhot ja muruset eivät sekoitu kuorrutteen joukkoon.

Nosta kakku kylmään, jotta kuorrute jähmettyy.