Tulipas ostettua muutama litra valmiiksi poimittuja tyrnejä ja saatua yksi tyrnin oksa, josta olikin vähemmän helppo ja kiva poimia tyrnit talteen. No, mutta tallessa ovat nyt pakastimessa. Osasta marjoista piti heti kokeilla tehdä soppaa.

IMG_2189-normal.jpg

Tosi hyvänmakuista, kirpakkaa ja makeaa. Tyrni tarvitsee kaverikseen aika paljon sokeria, varsinkin jos aikoo saada lapset syömään tätä. Kermavaahdon kera maistui ihanalle =).

TYRNIKIISSELI

n. 400-500 g tyrnimarjoja

n. 3-4 dl sokeria

1 l vettä

4 rkl perunajauhoja

1 dl vettä suuruksen sekoittamiseen

3-4 tl vaniljasokeria

Keitä tyrnimarjoja, sokeria ja vettä noin 10 minuuttia. Paseeraa siivilän läpi niin, että kuoret ja simenet jäävät siivilään ja saat tasaisen nesteen. Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja suurusta sillä (kaada ohuena nauhana) kiehuva kiisseli. Keitä miedolla lämmöllä 3 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää lopuksi vaniljasokeri. Tarkista kiisselistä sokerin määrä ja lisää tarvittaessa. Anna jäähtyä. Sopii ihanasti vaniljakiisselin tai kermavaahdon kanssa.