SUKLAAJUUSTOKAKKU
Pohja
175g Domino-keksejä
50g voita sulatettuna (tai margariinia, voilla tulee kovempi pohja)
Täyte
4 liivatelehteä
200g taloussuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1-2rkl vettä (tai kahvia)
3dl kuohukermaa (vaahdota, ei liian kovaksi)
Koristeluun
Suklaalastuja, suklaarouhetta tai pähkinöitä
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Kaada keksimurska leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 18cm).
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan vähintään 10 minuutiksi.
Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Mausta sokereilla.
Purista liika vesi liivatelehdistä ja liuota kiehuvaan veteen. Lisää liivateseos tuorejuustoseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää seokseen lopuksi vaahdotettu kerma lusikalla nostellen. Kaada täyte vuokaan ja tasoita. Peitä vuoka foliolla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 5 tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.
Irrota kakku vuuasta varovasti ja nosta tarjoiluvadille ja koristele. Säilytä jääkaapissa.
Makeaa ja hyvää =), Kahvin kanssa maistuvaa, eikä muuta makeaa tarvita =).
Alkuperäinen ohje, jota vähän muokkasin, löytyy Valion sivulta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.