PIPARKAKKUTAIKINA
150 g pehmeää voita
150 g sokeria
1 muna
2 rkl siirappia
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
( 1 tl kardemummaa)
1/2 tl soodaa
3 kahvikupillista vehnäjauhoja
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna joukkoon ja vatkaa. Lisää sen jälkeen siirappi ja vatkaa vielä vähän.
Lisää taikinaan mausteet ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi seokseksi.
Laita valmis taikina kelmun sisälle muutamaksi tunniksi jääkaappiin ennen leipomista. Eikä haittaa vaikka taikina seisoisi vuorokauden-kaksi jääkaapissa =).
Paista sitten valmiit piparit uunin keskitasolla noin 200-225 asteessa muutaman minuutin, riippuen uunista. Itse pidän hiukan paksuista ja vaaleista piparkakuista. Vuosien varrella olen oppinut jättämään taikinan kaulintavaiheessa hieman paksuhkoksi =).
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.