IMG_2929.jpg

PIPARKAKKUTAIKINA

 

150 g pehmeää voita

150 g sokeria

1 muna

2 rkl siirappia

1 tl kanelia

1 tl neilikkaa

( 1 tl kardemummaa)

1/2 tl soodaa

3 kahvikupillista vehnäjauhoja

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna joukkoon ja vatkaa. Lisää sen jälkeen siirappi ja vatkaa vielä vähän.

Lisää taikinaan mausteet ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi seokseksi. 

Laita valmis taikina kelmun sisälle muutamaksi tunniksi jääkaappiin ennen leipomista. Eikä haittaa vaikka taikina seisoisi vuorokauden-kaksi jääkaapissa =).

Paista sitten valmiit piparit uunin keskitasolla noin 200-225 asteessa muutaman minuutin, riippuen uunista. Itse pidän hiukan paksuista ja vaaleista piparkakuista. Vuosien varrella olen oppinut jättämään taikinan kaulintavaiheessa hieman paksuhkoksi =).

PIKEERI
1/4 dl kananmunan valkuaista
1 1/2 dl tomusokeria
 
Vatkaa valkuainen ja tomusokeri noin 3-4 minuuttia valkoiseksi tahnaksi. Pursota pursotuspussin ja pienipäisen tyllan avulla. Pikeeri jähmettyy melko nopeasti. 
 
Koristelut tehty pikeerillä ja muut osat kiinnitetty, paitsi katto kiinnitetty sulatetulla sokerilla.
 
IMG_2935.jpg
 
IMG_2932.jpg