SUUSSASULAVA SUKLAAKAKKU
 
IMG_3283.jpg
 
... kera ihanien valkovuokkojen <3
 
Pohja:
 
100g tummaa leivontasuklaata 
160g margariinisulaa
150g ranskankermaa
2 kananmunaa
2dl sokeria
1dl fariinisokeria
4dl vehnäjauhoja
2rkl tummaa kaakaojauhetta
2rkl milletti vaniljakreemijauhetta
4tl leivinjauhetta
2dl kiehuvaa vettä
 
Sulata suklaa laakealla lautasella mikrossa 30 sek. kerralla, kunnes kokonaan sulanniut. Sekoita kaikki aineet keskenään paitsi kiehuva vesi. Sekoita taikina tasaiseksi ja sen jälkeen lisää kiehuva vesi ja sekoita. Kaada taikina 30cmx20cm olevaan vuokaan leivinpaperin päälle ja paista 175'c n.35min, kunnes kypsää. Jääähdytä ja kippaa pohja toisen leivinpaperin päälle ylösalaisin. Leikkaa jäähtynyt pohja paloiksi ja nosta takaisin vuokaan (jotta saat palat tiiviisti vieri viereen) kuorruta lopuksi ja koristele. Voit halutessasi myös kuorruttaa pohjan ilman, että leikkaat ensin paloiksi. Halusin vain koristella kaikki palat, niin sen takia leikkasin palat ennen kuorrutusta. Kun kuorrutus on jämähtänyt ei koristeet enään "jämähdä" kuorrutteen päälle :)
 
Kuorrutus:
 
Suklaaganache:
 
2 dl kermaa
200 g suklaata
 
Pilko suklaa pieniksi paloiksi kulhoon.
Kuumenna kerma kattilassa, älä keitä.
Kaada kuuma kerma suklaapalojen päälle ja anna olla hetkei ennenkuin sekoitat, näin suklaa sulaa paremmin ja sekoittuu sen jälkeen tasaisemmin.
Sekoita sitten tasaiseksi ja jäähdyttele paksummaksi ennenkuin kaadat kakun päälle.
 
Koristele kakku haluamallasi tavalla.
Tässä kakussa suklaan päälle laitoin ananaskirsikoita, vaahtokarkkeja ja pieniä vihreän värisiä syötäviä helmiä.