whoopies-normal.jpg

Tuli näitäkin kokeiltua nyt ensimmäistä kertaa =)

Ensimmäinen satsi onnistui ihan hyvin kaikkien muiden mielestä, mutta ei minun. Mielestäni Whoopie-leivoksen kuuluu olla hyvän kokoinen ja pehmoinen , ei siis pieni ja keksimäisen kova. Ei näistä nyt ihan niin kovia tullut kuin kekseistä, mutta ei niin pehmoisia kuin olisin halunnut.

Joten seuraavana päivänä vuorossa toinen Whoopie-leivos satsi =), hieman erilaisella ohjeella. Tämä ohje löytyi Tarun Taikakakut -blogista. Täytteet ovat Kinuskikissan sivulta. Tässäpä ohjeet näihin Whoopie-leivoksiin:

WHOOPIES

n. 30-40 kpl täytettynä

 

125 g pehmeää voita

1 1/2 dl sokeria

1 muna

4 dl vehnäjauhoja

1 dl kaakaojauhetta, itse käytin 3/4 dl tummaa leivontakaakaojauhetta ja 1/4 dl tavallista vaaleampaa kaakaojauhetta

(jos haluat vaaleita pohjia, laita kaakaojauheen tilalta 1dl vehnäjauhoja lisää)

1/2 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

ripaus suolaa

120-150 g ranskankermaa

1 dl maitoa

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna joukkoon, voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-sokerivaahtoon vuorotelle nesteiden kanssa. 

Pursottele pellille leivinpaperin päälle haluamasi kokoisia kasoja, saa olla reilumpia kuin 2€:n kolikon kokoisia. Kasat muuttuvat noin 1,5 kertaisiksi uunissa, joten jätä leviämisvaraa. 

Paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 10 minuuttia.

Kun pohjat ovat jäähtyneet, nosta leivinpaperilta pois. 

Tein Whoopies-leivoksiin kahdenlaista täytettä. Vaahtokarkkikreemitäytteen (valkoinen) ja Nutella-vaahtokarkkitäytteen (ruskea).

 

VAAHTOKARKKIKREEMITÄYTE

75 g voita

2 tl vaniljasokeria

1 dl tomusokeria

1 prk (213g) vaahtokarkkilevitettä (valmiina sitä saa nimellä Marshmallow Fluff, mutta itse tein sitä, hyvin yksinkertainen tehdä, ohje alla)

Notkista voi vatkaimella. Lisää sokerit. Sekoita joukkoon vaahtokarkkilevite. Lusikoi täyte pursotuspussiin ja laita jääkaappiin noin 3 tunniksi, jotta kreemi jähmettyy.

Pursota sitten Whoopie pohjalle täytettä ja paina varovasti toinen puolikas päälle. Säilytä leivokset jääkaapissa.

 

NUTELLA-VAAHTOKARKKITÄYTE

1/2 prk (200g) Nutella-pähkinäsuklaalevitettä

100 g vaahtokarkkilevitettä

1-2 rkl kevytkermaa

Sekoita pähkinäsuklaa- ja vaahtokarkkilevite ja kevytkerma vatkaimella sekaisin. Jatka vatkaamista kunnes seos on tasaista. Laita täyte pursotuspussiin jääkaappiin jähmettymään ennen pursottamista.

 

VAAHTOKARKKILEVITE

2 dl sokeria

2 kananmunan valkuaista

Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja aseta kattilan päälle pienenmpi kattila. Laita pieneen kattilaan sokerit ja valkuaiset. Vatkaa sähkövatkaimella noin 4 minuuttia pikkuhiljaa vatkaustehoa nostaen. 

Ota kattila vesihauteesta pois ja jatka vatkaamista vielä 3 minuutin ajan ja siirrä vaahtokarkkilevite pois kuumasta kattilasta muivikulhoon jäähtymään. 

Vaahtokarkkilevite säilyy jääkaapissa noin viikon ja sitä voi käyttää myös muuhun leivontaan, kuten keksien väliin tai kuorrutteena kakuille =).

IMG_0414-1-normal.jpg

IMG_0415-normal.jpg

IMG_0422-normal.jpg