IMG_2176-normal.jpg

Nyt täytyy kyllä kirjoittaa muistiin tämäkin ohje, nimittäin tämän omenakakun ohje on jostain lehdestä talteen otettu sivu. Sivu on vuosien varrella saanut kovaa kohtelua, siitä näkee, että aika lemppariohje on ollut. Sivu on todella repaleinen ja rasvaa ja taikinaa on roiskunut =). Siksi siis ajattelin pelastaa ohjeen tänne samalla kun se nyt on esillä, nimittäin tein pari kakkua tänään tämän syksyn sadosta (ei kylläkään ihan omista puista näitä omenia tullut, sillä omat puumme ovat vielä varsin pieniä ja niukkasatoisia...).

OMENAKAKKU

3 munaa

3 dl sokeria

3 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 1/2 dl pullomargariinia 

TAI

150 g margariinia sulatettuna

1-2 tl vaniljasokeria

Pinnalle

3-4 omenaa (riippuen koosta)

1 rkl kanelia

1 rkl sokeria

Voitele ja korppujauhota irtopohjakakkuvuoka ( n. 26cm ).

Kuori ja lohko omenat. Sekoita joukkoon kaneli ja sokeri.

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä vehnäjauauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti jauhoseos ja rasva. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan. 

Kaada omenat taikinan päälle vuokaan, osan lohkoista voit painella halutessasi taikinaan. 

Joskus olen myös sekoittanut osan lohkoista suoraan taikinaan ennenkuin olen kaatanut taikinan vuokaan.

Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 45-60 min, uunista riippuen. 

Tarjoile vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai jäätelön kanssa. Kakun maku paranee hiukan vetäytyessään, eli seuraavana päivänä maistuu ehkä himppusen paremmalle (ottaen huomioon, jos sitä jää...).

IMG_2218-normal.jpg