OMENAKAKKU
3 munaa
3 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl pullomargariinia
TAI
150 g margariinia sulatettuna
1-2 tl vaniljasokeria
Pinnalle
3-4 omenaa (riippuen koosta)
1 rkl kanelia
1 rkl sokeria
Paahdettu valkosuklaa -kuorrute
185 g valkosuklaata (ei leivontasuklaata)
3 1/2 dl kuohukermaa
2 rkl vaniljakreemi- tai vaniljakastikejauhetta
Kakun valmistaminen kannattaa tässä ohjeessa aloittaa kuorrutteesta. Leikkaa valkosuklaa veitsellä rouheeksi. Levitä rouhe pellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 175 asteessa noin 6-7 minuuttia uunista riippuen.
Laita kattilaa kuohukerma ja suklaarouhe. Lämmitä lieden keskiteholla rauhallisesti hämmentäen, kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon.
Kaada valkosuklaakerma kulhoon ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Nosta sitten jääkaappiin.
Voitele ja korppujauhota irtopohjakakkuvuoka ( n. 26cm ).
Kuori ja lohko omenat. Sekoita joukkoon kaneli ja sokeri.
Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä vehnäjauauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti jauhoseos ja rasva. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan.
Kaada omenat taikinan päälle vuokaan, osan lohkoista voit painella halutessasi taikinaan.
Joskus olen myös sekoittanut osan lohkoista suoraan taikinaan ennenkuin olen kaatanut taikinan vuokaan.
Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 45-60 min, uunista riippuen. Anna kakun jäähtyä.
Kun valkosuklaakerma on täysin kylmää, vatkaa se vaahdoksi. Siivilöi vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe. Siirrä jäähtynyt kakku tarjoilulautaselle. Laita valkosuklaakermavaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota kakun päälle isoja ruusukkeita.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.