"Baking my dream cakes" -blogista löysin tämän ohjeen kun etsin jouluisten karkkien ohjetta. Ajattelin ilahduttaa tänäkin jouluna osan sukulaisista ja ystävistä itsetehdyllä lahjalla. Useana jouluna olen jonkinlaista kakkua tehnyt, nyt ajattelin makeisia. Nämä makeiset olivat todella hyviä kaikkien makuraatiin osallistujien mielestä, itse pidin liian makeina. Joulupaketteihin näistä tuskin on, koska toi pehmeä fudge pehmenee entisestään huoneenlämmössä. Mutta varmasti uudelleen tulee tehtyä =). Ja joka oikein makeasta tykkää, niin kahvin kanssa ihania!

PIPARKAKKU-VALKOSUKLAAFUDGE

( 20 x 26cm vuokaan )

KEKSIPOHJA:

200 g piparkakkuja

80 g voita tai margariinia

FUDGETAIKINA:

3,5 dl taloussokeria

1 dl glukoosisiirappia

2 dl kuohukermaa

50 g voita

250 g valkosuklaata

Valmista keksipohja. Hienonna piparkakut tehosekoittimessa ja sekoita joukkoon sulatettu rasva.

Vuoraa vuuan pohja leivinpaperilla. Levitä keksiseos vuokaan, painele kevyesti. Voitele vuuan reunat öljyllä ettei fudge tartu kiinni. Laita jääkaappiin lepäämään hetkeksi.

Kaada sokeri, glukoosisiirappi ja kerma paksupohjaiseen kattilaan. Keitä seos 113 asteiseksi. Käytä apuna lämpömittaria. Ota kattila pois liedeltä heti kun seos on 113 asteista ja lisää seoksen joukkoon suklaapalat ja kuutioitu voi. Sekoita niin kauan, että massa on tasainen. Kaada fudgemassa piparkakkupohjan päälle. Laita jääkaappiin kovettumaan.

Fudge on syötävää/leikattavaa noin 4 tunnin kuluttua kun se on täysin jähmettynyt. Leikkaa paloiksi. Säilytetään jääkaapissa.

IMG_2916-1.jpg