Eilen vietettiin syntymäpäiviä ja tein pöytään "pää"tarjottavaksi 6 munan täytekakun. Kakun piti olla maidoton ja gluteeniton, joten lievän pähkäilyn ja mietinnän jälkeen tällaisen sain aikaan:

IMG_2521.jpg

6 MUNAN GLUTEENITON JA MAIDOTON SOKERIKAKKUPOHJA

6 munaa (iso lasi)

sokeria (iso lasi, hieman vähemmän kuin munia)

perunajauhoja ja gluteenittomia jauhoja (iso lasi, perunajauhoja noin 1/4 lasia ja gluteenittomia jauhoja perunajauhojen                                                                           päälle liki samaan asti kuin sokeria)

1-2 tl leivinjauhetta

 

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää yhteensekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti puuhaarukalla/nuolijalla nostellen taikinaan. Kaada taikina noin 25cm halkaisijaltaan olevaan vuokaspraylla "voideltuun" vuokaan.

Paista uunissa alatasolla 150 asteessa noin 40 min. Sammuta sitten uuni ja anna kakun olla vielä noin 10 min uunissa. Ota kakku uunista ja "tiputa" noin 30cm korkeudelta pöytään pari kertaa, että saat ilmakuplat pois (ei lässähdä niin helposti). Anna kakun olla noin vartti vuuassa ennen kumoamista.

Jäähdytä hyvin ennen leikkaamista ja täyttämistä.

 

GLUTEENITON JA MAIDOTON TÄYTE:

1. Suklaamoussetäyte

2 dl Alpro Soya vaahtoutuvaa vispikermaa

vajaa 1 dl tummaa kaakaojauhetta

noin 2 rkl Siro sokeria

(tomusokeria)

1-2 tl vaniljasokeria

2 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää kaakaojauhe ja sokeri. 

Kiehauta 2-3 rkl vettä ja sulata siihen liivatteet. Kaada se ohuena nauhana kermavaahtoseoksen joukkoon samalla vatkaimella hiljaisella teholla sekaisin vatkaten. Laita hyytymään hetkeksi jääkaappiin.

2. Vaniljakiisselitäyte

Vadelmahilloa

2 dl Oatly maidoton ja gluteeniton vaniljakastike

2 liivatelehteä

vajaa 1 tl vaniljasokeria

tarvittaessa hieman Siro sokeria

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää tarvittaessa sokerit.

Kiehauta 2-3 rkl vettä ja sulata siihen liivatteet. Kaada se ohuena nauhana vaniljakastikkeen joukkoon samalla vatkaimella hiljaisella teholla sekaisin vatkaten. Laita hyytymään hetkeksi jääkaappiin.

KOSTUTUS:

Sprite

TÄYTTEENÄ alimmassa välissä on vadelmahilloa ja vaniljakiisseliä. Toisessa välissä suklaamoussea ja hieman vaniljakiisseliä.

SOKERIKREEMI:

200 g Sunnuntain hopeakääreistä maidotonta margariinia

2 tl vaniljasokeria

6 dl tomusokeria

1,5-2 rkl vettä

Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa. Jos kreemi tuntuu liian paksulta ja levittäminen kakun pinnalle on hankalaa, voit notkistaa kreemin lämmittämällä sitä varovaisesti mikrossa miedolla lämmöllä.

Tällä sokerikreemillä vuorasin kakun ennen sokerimassan laittoa. Sokerimassa pysyy parempana kakun päällä (hikoilematta) useita päiviä, kun alla on sokerikreemi.

Koristeet ovat sokerimassaa. Suklaa"raidat" on Plamil (maidoton ja gluteeniton) 70% suklaasta. Huom! Kun sulatat suklaata ja pursotat, suklaa jähmettyy lähes heti kakun pinnalle, pussiinkin suklaa jähmettyy hyvin nopeasti.

IMG_2524.jpg