Kesäisen sadepäivän keittiöni tuoksuu pullalle =).

Jokainen päivä on leipomispäivä, mutta etenkin sadepäivä! Tänään litran taikinasta pyörähteli korvapuusteja. Osa taikinasta katosi pikku-leipuriapulaiseni suuhun ja osa pyörähteli isomman apulaiseni käsissä pikkupulliksi.

IMG_3172.jpg

KORVAPUUSTIT

1 litra täysmaitoa (mieluiten ns tankkimaitoa) (veteenkin voi tehdä)

2 munaa

4 dl sokeria

1-2 tl suolaa

2 rkl kardemummaa

50 g tuoretta hiivaa

n. 2 kg vehnäjauhoja

300-400 g voita tai margariinia

Täyte

Sulatettua voita

Kanelia

Sokeria

Murenna hiiva kulhoon ja lisää munat ja kuivat aineet (ei vielä jauhoja). Sekoita puuhaarukalla. Lisää reilusti lämmin maito ja sekoita, että aineet "liukenevat" keskenään. Ala lisätä jauhoja pikkuhiljaa. Itse alan vaivata taikinaa käsin kun puuhaarukalla ei enää onnistu. Voi/margariini kannattaa lisätä pehmeänä/juoksevana kun on suunnilleen 2/3 jauhoista lisännyt taikinaan. 

Kun taikina on valmis, peitä astia liinalla ja jätä kohoamaan lämpimään paikkaan. 

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Leikkaa taikinasta noin 1/4 ja kauli suorakaiteen muotoiseksi ohuehkoksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Sivele silikonisudilla sulatettua voita taikinalevyn päälle. Lisää kanelia ja sokeria päälle. Rullaa sitten taikina tiukalle rullalle ja leikkaa terävällä veitsellä vinoiski "viipaleiksi" (joka toinen toisinpäin, niinkuin kolmion mallisiksi). Ota sitten yksi "kolmio" ja nosta niin, että kaponen puoli on ylöspäin ja paina pikkusormet vastakkain keskeltä pöytää kohti niin, että saat korvapuustin näköisiä niistä.

(ompas vaikea selittää omin sanoin tätä prosessia =) )

Kohota korvapuusteja leivinliinan alla. Voitele sen jälkeen kananmunalla ja ripottele keskelle raesokeria.

Paista pullia uunissa keskitasolla 200-225 asteessa kunnes saavat kauniin värin. Kiertoilmauunissa parempi paistaa alhaisemmassa lämmössä.

Paistamisen jälkeen anna korvapuustien jäähtyä leivinliinan alla.

Nauti kylmän maidon kera =).

IMG_3171.jpg

IMG_3173.jpg