...eli banaani-toffeekakku =)

IMG_1867-normal.jpg

Hyvin makea ja herkullinen kakku, ken tykkää kinuskin ja toffeen mausta! Tosi riittoisa kakku, sillä isoa palaa tätä ei voi syödä =D, vaikka olisi kuinka makeannälkä. Tämä kakku saa suositukseni =).

Tämä uusin kokeilemani ohje Banoffeekakusta on KeittiöKriitikon blogista.

Tuossa kyseisessä blogissa kakku on tehty tällä ohjeella 25cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Itse tein 21cm irtopohjavuokaan ja pienensin hieman ohjetta oman "maun" mukaisesti.

BANOFFEE-KAKKU

10-15 hlölle

POHJA

1 pkt (400g) Digestivekeksejä

100 g voita tai margariinia

1/2 dl vettä

2 rkl sokeria

TÄYTE

2 tlk kondensoitua maitoa

4 dl vispikermaa

1 rkl sokeria

75 g maitosuklaata

2 banaania

(leivontakaakaota koristeluun)

Irrota maitotölkeistä etiketit. Ota käyttöön huonoin kattilasi, sillä tölkeistä saattaa irrota liimaa, jota on vaikea poistaa kattilasta. Laita tölkit kattilaan, vettä niin paljon, että tölkit peittyvät, kuumenna kiehuvaksi ja jätä kannen alle poreilemaan 3 tunniksi. Huolehdi, että tölkit pysyvät veden peitossa!

HUOM! Vaihtoehtoisesti voit käyttää hyvin varustetuista kaupoista saatavaan valmiiksi keitettyyn kondensoituun maitoon. Sitä ei siis silloin tarvitse keittää itse lainkaan!

Valmista pohja. Hienonna keksit, lisää sula rasva, sokeri ja vesi, sekoita tasaiseksi. Jos seos tuntuu liian kuivalta, voit lisätä vielä pari rkl sulaa rasvaa. 

Laita irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi ja jos omistat reunakalvoa, se on oiva apuväline vuuan reunalle.

Painele seos irtopohjavuuan pohjalle ja noin 3 cm korkeudelta reunoille.

Jos keitit maidon, niin tölkkien pitää kiehumisen jälkeen olla kylmässä vedessä jonkin aikaa ja toffeen tulee olla hyvin jäähtynyttä. ÄLÄ AVAA TÖLKKEJÄ KUUMINA! PALOVAMMAVAARA!

Kun toffee on jäähtynyt, kaada se toiseen astiaan ja sekoita tasaiseksi haarukalla. Kaada keksipohjan päälle. 

Vaahdota ja sokeroi kerma. Viipaloi banaanit ja leikkaa suklaa ohuiksi "viipaleiksi". Levitä toffeen päälle kerma, banaaniviipaleet ja ripottele päälle suklaa. Siivilöi koristeeksi halutessasi kaakaota. Anna leivonnaisen veäytyä vielä hetki jääkaapissa.

IMG_1868-normal.jpg