Tämä mutakakku"testaus" tuli nyt toistettua ja jopa ikuistettuakin =). Viimeksi kun tein, kakku meni niin nopeasti etten kerennyt edes kameraa kaivaa esiin =). Nyt sitten tein uudelleen ja jälleen kakku hupeni hetkessä pelkästään oman perheen suihin. Mutta kerkesinpäs muutaman kuvan napata tästä herkusta.

Ohje on Renin One Step Closer -blogista.

PARAS MUTAKAKKU

TAIKINA:

150 g Fazerin taloussuklaata

150 g voita

1,5 dl vehnäjauhoja

0,5 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1/4 tl suolaa

4 kananmunaa

2,5 dl sokeria

Ensin sulatetaan suklaa ja voi. Itse sulatin suklaan mikrossa miedolla lämmöllä vähän kerrallaan. Voin sulatin kattilassa liedellä. Seuraavaksi vatkataan munat ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Seuraavaksi sekoitetaan vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisätään taikinaan nyt vuorotellen jauhoseosta (siivilän läpi) ja voi-suklaaseosta. Sekoitetaan varovasti puuhaarukalla nostellen.

Valmis taikina kaadetaan rasvattuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on noin 26 cm. Paistetaan 200 asteisen uunin alatasolla (tai melkein alhaalla) noin 15-30 minuuttia. Itse paistoin omassa uunissani 22 minuuttia. Kakun on tarkoitus jäädä keskeltä hieman raaàksi, joten kakku tulee ottaa uunista kun se on vielä vähän "höllyvää".

IMG_1908-normal.jpg

IMG_1907-normal.jpg

IMG_1906-normal.jpg

Jos haluat tehdä kakun päälle valkoisen marengin, ohje tulee tässä (itse en sitä laittanut, vaan söimme kakun vaniljajäätelön kanssa. Kakun päälle laitoin hiukan tomusokeria )

MARENKI

4 valkuaista

1 dl sokeria

Kun kakku on melkein kypsä, se otetaan pois uunista ja vatkataan valkuaisvaahto pikkuhiljaa sokeria lisäten. Vaahto on valmis kun se on kiiltävä ja jämäkkä. Valmis vaahto levitetään kakun päälle ja kakku laitetaan vielä 5 minuutiksi uuniin, tai niin kauaksi, että pintaan tulee hieman väriä.

IMG_1927-normal.jpg

Tein tätä mutakakkua uudelleen melko pian tuon postauksen jälkeen ja kokeilin tuota marenkikuorrutetta. Tässä yllä näette kakun marengilla ja hyvin teki tämäkin kauppansa =).