Päätin kokeilla jonkunlaista tiramisujuttua kun tiesin vanhempieni tulevan käymään. Olen tarjonnut ja maistattanut heillä monenlaista ja tämä on sellainen, jota en ole ennen tehnyt =). Tässä kakussa siis tumma sokerikakkupohja ja täytteenä tiramisumainen juttu =).

IMG_1718-normal.jpg

Tumma sokerikakkupohja
5 kananmunaa
150 g (reilu 1 1/2 dl) sokeria
125 g (noin 2 1/4 dl) vehnäjauhoja
25 g (1/2 dl) tummaa kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vahdoksi. Sekoita kaakaojauhe jauhojen joukkoon ja siivilöi seos varovasti käännellen vaahdon sekaan. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka. Itse käytin halkaisijaltaan 20 cm vuokaa (kokeilin tehdä myös 25 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan, mutta kakku jäi mielestäni liian matalaksi). Kaada taikina siihen. Vältä vuoan heiluttamista. 

Paista 170 C°:ssa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kakkupohja ritilälle tai muulle alustalle pian uunista ottamisen jälkeen. Anna kakkupohjan jäähtyä ja leikkaa se sitten kolmeen osaan.

Täyte

2 dl kuohukermaa

1 prk Valio Tiramisurahkaa

1/2 pakettia Philadelphia Marabou suklaatuorejuustoa

Noin 1/2 dl Valio Vanilla täyteläistä vaniljakastiketta

Noin 2 rkl vanillakreemijauhetta

Noin 2 rkl sokeria

Noin 1 tl vaniljasokeria

Muutama tippa manteliaromia

 

Vatkaa siis kerma vaahdoksi ja lisää vatkaamisen loppuvaiheessa vanillakreemijauhe joukkoon sekä sokerit. Lisää sitten joukkoon rahka ja tuorejuusto sekä vaniljakastike ja manteliaromi. Vatkaa hieman, että täytteestä tulee tasaista. 

Molempiin kakkuväleihin laitoin siis tätä samaa täytettä. Kostutuksen tein vaniljalla maustetulla maidolla. kahvi olisi varmasti käynyt myös hyvin. 

Kakun päällä on Vanillakreemijauheella "terästettyä" Flora Vispiä. "Koristeena" hieman kaakaojauhetta sihdattuna ja maitosuklaata =). 

.....ja kyllä maistui! Nam! Suosittelen kokeilemaan! Ja oman maun mukaan voi täytteen aineksia hiukan muunnella, pienellä muunnoksella saa ihania makuvivahteita =).

IMG_1722-normal.jpg

IMG_1723-normal.jpg