Laitoinpas tänään vihdoin tekeytymään kauan aiotun vaniljauutteen. 

IMG_5703-normal.jpg

Pullahiiren leivontanurkasta saamani idean mukaisesti =).

Katsotaan mitä kuukausi tuo tullessaan. Kuukauden ajan tämän tulisi siis tekeytyä rauhassa, elikkäs tammikuun loppupuolella uutteen pitäisi olla saavuttanut "kypsyytensä". Kerron sitten ajan koittaessa, miten kävi. Ilmeisesti uute vain paranee vanhetessaan =). Ainakin niin lupailtiin ohjeissa.

Etiketit ovat myös kohta työn alla, kunhan saan printteriini oikeanväristä mustetta.

Tässä vielä ohje:

KOTITEKOINEN VANILJAUUTE

1 (4 cl) mini alkoholipullo (käytin 38% alkoholia)

1 luomu vaniljatanko

Leikkaa vaniljatanko pitkittäin kahtia ja vielä poikittain puoliksi. Avaa alkoholipullo ja laita vaniljatangon palat pulloon. Laita korkki kiinni ja jätä pullo tekeytymään noin kuukauden ajaksi.