Tein tilauksesta yhdelle rouvalle syntymäpäiväkakun tänään. Tällaisen:

IMG_2411-normal.jpg

IMG_2415-normal.jpg

Uudella tyllalla tuli ihan hyvää jälkeä =), vielä pitää silti harjoitella =).

En kai saa koskaan pursotuksista niin hyviä kuin itseltäni vaadin. No, ehkä sitten joskus kun aikaa on enemmän tähän "harrastukseen" niin on aikaa harjoitella.

Tilaaja ainakin oli hyvin tyytyväinen ja aikoi uudelleenkin tilata =). Ja sehän se paras kiitos on kun joku tilaa uudelleenkin. Silloin tietää onnistuneensa.

Tämä kakku on 6 munan sokerikakkupohja. Hiukan eri ohjeella tein kuin viimeksi, joten laitan ohjeen tähän alle:

SOKERIKAKKUPOHJA

6 munaa

2 dl sokeria

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Munat ja sokeri vatkataan kuohkeaksi ja siihen sekoitetaan varovasti jauhot puuhaarukalla. Taikina kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paistetaan 175 asteisessa uunissa alatasolla noin 30-40 minuuttia. Annetaan hetki jäähtyä ennen kumoamista.

 

Kakun väliin käytin tilaajan toivomuksen mukaan vadelmahilloa ja kermavaahtoa. Kostutus vaniljalla maustetulla maidolla.

Kakun päällinen ja pursotukset Flora Vispi kermaa, johon lisätty joukkoon vaniljakreemijauhetta, näin tulee mielestäni parempaa pursotusjälkeä.

Pursotusten päälle laitoin hiukan helmenvalkoisia sokerihelmiä. Ruusut värkkäsin itse marsipaanista. 

Tämä oli vasta toinen kerta kun tein ruusuja itse. Viime kerralla käytin sokerimassaa, jonka värjäsin itse. Nyt päätin kokeilla valmiiksivärjättyä marsipaania. 

IMG_2414-normal.jpg