IMG_2372-normal.jpg

Tällaiselta se peltipiirakka sitten näyttää. 

Nimi ei ole mikään herkullisen leivonnaisen nimi, mutta maku sen sijaan sitäkin enemmän =). Nam.

Piirakan makua voisi kuvailla vaikka näin: suussa sulavan makeaa ja pehmeää, vaniljaiselle maistuvaa ja kahville vivahtavaa. Jonka makuhermoja tuo alkaa kutkuttaa, suosittelen kokeilemaan!

Tämän ohjeen olen vuosia sitten (varmaan noin 20 vuotta sitten)(kauheaa, olenko jo noin vanha, että noin voi sanoa!) saanut eräästä kesätyöpaikastani ja se on ensi haukkauksesta asti pysynyt niiden 5 suosituimman leivonnaisen joukossa. Paljon on tullut kokeiltua kaikenlaista, mutta tämä vaan on yksi lemppareistani, ja aika monen vieraan myös ;-).

Siksi ajattelin kirjoittaa ohjeen myös tänne, jakaa muillekin ja pitää paremmassa tallessa itsellekin.

PELTIPIIRAKKA

Pohja:

5 munaa

4 1/2 dl sokeria

3 dl perunajauhoja

3 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

300 g voisulaa

Kuorrute:

10 rkl sulatettua voita

10 rkl kylmää kahvia

4 tl vaniljasokeria

n. 500 g tomusokeria

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

Vatkaa yleiskoneessa munat ja sokeri vaahdoksi. 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sitten jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita puuhaarukalla varovasti sekaisin. Lisää taikinaan sulatettu rasva ja sekoita jälleen varovasti hyvin sekaisin.

Kaada taikina pellille ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes piirakka on kypsää (en ole katsonut kellosta aikaa koskaan).

Tee kuorrute välittömästi kun otat pohjan pois uunista. Vedä pohja pelliltä vaikka siirrettävälle leivintasolle (kuorrutteen kanssa vaikea saada ehjänä vedettyä pois pelliltä).

Tee kuorrutteesta sopivan löysää lisäämällä tarvittaessa rasvaa tai kahvia enemmän. Levitä kuorrute heti piirakkapohjan päälle ja laita päälle heti strösseleitä tai nomparelleja koristeeksi (kuorrute jähmettyy nopeasti niin ettei koristerakeet tartu). Tässä täytyy siis olla aika nopea =).

Vie piirakka hetkeksi viileään jähmettymään, näin leikkaaminen paloiksi sujuu helpommin. Piirakka soveltuu oikein hyvin pakastamiseenkin.

Ja kaffin kanssa erityisen namia =).

IMG_2374-normal.jpgIMG_2376-normal.jpg