Edelliseen postaukseen viitaten, tässä tulee toinen makuvaihtoehto näihin tekemiini voileipäkakkuihin.
LOHIVOILEIPÄKAKKU
12-15 hlölle
Ruispaahtoleipää (1 kerrokseen, eli alimmaiseksi)
Vaaleaa paahtoleipää (3 kerrokseen, itse käytin REILUvehnälese-paahtoleipää)
Täyte 1
150 g kylmäsavukirjolohta (voi laittaa myös esim. täytteen päälle kerroksen lämminsavulohta)
pala purjoa
paprikaa
tuoretta tilliä
1 prk (200g) savulohi-tuorejuustoa
1/2 prk aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa
vajaa tuubi (n.100g) lohipasteijaa
Creme Fraichea
majoneesia
suolaa ja mausteita oman maun mukaan
Silppua purjo, paprika ja tilli hienoksi silpuksi. Leikkaa lohi pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään tahnaksi.
Ranskankerma notkistaa täytettä, joten älä laita sitä liikaa.
Täyte 2
Remoulade kastiketta
kylmäsavukirjolohta
Sekoita nämä täytteen 2 ainekset keskenään. Itse laitoin tätä täytettä vain yhteen väliin ja täyte 1:stä kahteen väliin.
Kostutus
Maidolla
Kuorrutus
Majoneesilla (valkoisemman kuorrutteen saat tuorejuustolla ja ranskankermalla/kermalla)
Kasaa kakku tarjoilua edeltävänä päivänä. Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois. Lado leipäviipaleet ja täytteet vuorotellen. Kostuta leipäviipaleet aina ennen täytteen laittamista. MUISTA KOSTUTTAA MALTILLISESTI!
Kostuta lopuksi päälimmäinen leipäkerros ja kääri sen jälkeen kakku kelmuun ja laita paino päälle. Sitten kakku jääkaappiin.
Koristele kakku tarjoilupäivänä. Kuorruta ja laita haluamiasi koristeita.
Säilytä kakku tarjoiluun asti jääkaapissa esim. kelmun alla. Paina vaikka kakkuun sinne tänne coctailtikkuja ja kelmu siihen päälle, näin et sotke kakkua ja kakku pysyy "freesinä".
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.