Edelliseen postaukseen viitaten, tässä tulee toinen makuvaihtoehto näihin tekemiini voileipäkakkuihin.

IMG_2255.jpg

LOHIVOILEIPÄKAKKU

12-15 hlölle

Ruispaahtoleipää (1 kerrokseen, eli alimmaiseksi)

Vaaleaa paahtoleipää (3 kerrokseen, itse käytin REILUvehnälese-paahtoleipää)

Täyte 1

150 g kylmäsavukirjolohta (voi laittaa myös esim. täytteen päälle kerroksen lämminsavulohta)

pala purjoa 

paprikaa

tuoretta tilliä

1 prk (200g) savulohi-tuorejuustoa

1/2 prk aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa

vajaa tuubi (n.100g) lohipasteijaa

Creme Fraichea

majoneesia

suolaa ja mausteita oman maun mukaan

 

Silppua purjo, paprika ja tilli hienoksi silpuksi. Leikkaa lohi pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään tahnaksi.

Ranskankerma notkistaa täytettä, joten älä laita sitä liikaa.

Täyte 2

Remoulade kastiketta

kylmäsavukirjolohta 

Sekoita nämä täytteen 2 ainekset keskenään. Itse laitoin tätä täytettä vain yhteen väliin ja täyte 1:stä kahteen väliin.

Kostutus

Maidolla

Kuorrutus

Majoneesilla (valkoisemman kuorrutteen saat tuorejuustolla ja ranskankermalla/kermalla)

Kasaa kakku tarjoilua edeltävänä päivänä. Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois. Lado leipäviipaleet ja täytteet vuorotellen. Kostuta leipäviipaleet aina ennen täytteen laittamista. MUISTA KOSTUTTAA MALTILLISESTI!

Kostuta lopuksi päälimmäinen leipäkerros ja kääri sen jälkeen kakku kelmuun ja laita paino päälle. Sitten kakku jääkaappiin.

Koristele kakku tarjoilupäivänä. Kuorruta ja laita haluamiasi koristeita. 

Säilytä kakku tarjoiluun asti jääkaapissa esim. kelmun alla. Paina vaikka kakkuun sinne tänne coctailtikkuja ja kelmu siihen päälle, näin et sotke kakkua ja kakku pysyy "freesinä".

IMG_2257.jpg

IMG_2256.jpg

IMG_2260.jpg