Nettiä tässä eräänä iltana tutkaillessani, tulin siihen tulokseen, että täytynee alkaa kokeilemaan Sara La Fountainin reseptejä enemmänkin. Löysin ihanan kahvikakun reseptin ja toteutin sen omassa köökissäni ja huisin hyvänmakuinen tekele tuli.

IMG_2665-normal.jpg

Kakku ei ole liian kuiva, mitä usein kahvikakut ovat. Ja maku on mielestäni sopivan makea kahvin kanssa nautittavaksi. Tämä kakku säilyy myös hyvin muutaman päivän jääkaapissa kuvun alla ja maku senkus paranee =). Seuraavana kokeiluun mahtanee mennä tuo kolmen suklaan kerroskakku, niin upean näköinen on! Ja suklaan suurena kuluttajana pelkkä kuvan katsominenkin jo saa makunystyrät toimimaan =).

Tässäpä siis tuo kahvikakun ohje:

VAAHTERASIIRAPPIUNELMA

Kakkutaikina:

200 g huoneenlämpöistä voita

3 dl sokeria

3 munaa

2 tl vanilja-aromia (vaniljasokerikin käy)

2 1/2 dl kermaviiliä

5 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1/2 tl soodaa

1/2 tl suolaa

Murotaikina:

1 1/2 dl hienoa ruokosokeria

1 dl vehnäjauhoja

2 tl kanelia

ripaus suolaa

3 rkl voita

Kuorrutus:

2 dl tomusokeria

1 dl vaahterasiirappia

 

Kun aloitat leipomisen, varmista että käytössäsi on tarpeeksi iso vuoka. Taikina ei saa tulla vuuan yläreunoille asti, sillä kakku nousee reilusti uunissa. Itse käytin 26cm halkaisijaltaan olevaa irtopohjavuokaa.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi vatkaimella. Kun seos on kuohkeaa,lisää munat yksitellen edelleen sekoittaen. Lisää tämän jälkeen vanilja-aromi ja kermaviili ja sekoita hyvin. Sekoita erillisessä kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda ja suola hyvin keskenään. Lopuksi sekoita kuivat aineet voi-sokeri-seokseen.

Valmista seuraavaksi murotaikina. Mittaa kulhoon ruokosokeri, vehnäjauhot, kaneli, suola ja voi. Nypi ainekset sormilla sekaisin.

Kaada puolet kakkutaikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun pyöreään irtopohjavuokaan. Ripottele taikinan päälle puolet murotaikinasta. Kaada loput kakkutaikinasta sitten siihen päälle ja lopuksi loput murotaikinasta.

Laita kakku uuniin alatasolle 180 asteeseen noin 50-60 minuutiksi. Itselläni kiertoilmauunissa kakku oli 40 minuuttia, jonka jälkeen sammutin uunin ja annoin kakun olla vielä 10 minuuttia siellä.

Kun kakku on kypsä, anna sen jäähtyä ja tee sillä välin kuorrutus.

Sekoita tomusokeri (siivilän läpi) ja vaahterasiirappi tasaiseksi seokseksi. Levitä seon veitsellä tasaisesti jäähtyneen kakun pintaan tai laita pursottimella (itse laitoin pursottimella).

IMG_2667-normal.jpg

IMG_2668-normal.jpg