ALEKSANTERIN LEIVOKSET (gluteeniton ja maidoton)
(vajaa puoli uunipellillistä)
200 g maidotonta margariinia (esim hopeanvärinen Sunnuntai)
4,5-5 dl gluteenittomia jauhoja
1,5 dl sokeria
(1 tl leivinjauhetta)
1 muna
Täyte:
2,5 dl vadelmamarmeladia
Kuorrute:
4 dl tomusokeria
2 rkl vettä
Punaiset raidat/marmoroinnin tein mansikkatomusokerista
Nypi rasva ja kuivat aineet muruiksi. Lisää muna nopeasti sekoittaen. Tarkasta, että taikina ei ole liian tarttuvaa, usein gluteeniton on. Lisää jauhoja tarvittaessa.
Kauli kahden leivinpaperin välissä ja paista uunipellillä 175 asteessa noin 15 min. Otathan päälimmäisen leivinpaperin pois ennen paistamista!
Täytä ja kuorruta jäähtyneenä. Leikkaa seuraavana päivänä. Anna makustua muutaman päivän ennen tarjoilua.
(Ohje otettu Huvikumpu blogista ja hieman muunneltu)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.