Tämän ihanan ja terveellisen välipalan ohje on pakko laittaa tänne blogiin talteen!

IMG_3596.jpg

SIEMENNÄKKÄRI

1 pellillinen

2 dl maissijauhoa

1 dl auringonkukansiemeniä

1/2 dl seesaminsiemeniä

1/2 dl kurpitsansiemeniä

1/2 dl pellavansiemeniä

1/2 dl oliiviöljyä

2,5 dl kiehuvaa vettä

Sormisuolaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja kiehuva vesi.

Painele taikina kevyesti oliiviöljyllä voidellulle leivinpaperille tasaiseksi levyksi (toinen leivinpaperi taikinan päälle) ja ripottele kämmenessä murskattua sormisuolaa päälle.

Paista leipää 150 asteessa noin 10 minuuttia, ota pelti uunista ja leikkaa näkkileipä paloiksi. Paista leikkaamisen jälkeen vielä noin 40 minuuttia.

Näkkäri on valmis kun se tuntuu kynnellä kopautettaessa kovalta. Varo, ettei näkkileipä pääse palamaan reunoilta.