22.7.2018 poikani rippijuhlat <3

Tarjottavan meillä oli ensin ruoka: uudet perunat, possunleike, viherpippurikastike, vihersalaatti, makaronisalaatti, leivät.

Makeina kahvipöydän tarjottavina oli Mansikkakermakakkua, mustikka-valkosuklaajuustokakkua, mansikkajuustokakkua, munkkeja ja keksejä. Täytekakku ja yksi juustokakku oli gluteenittomia, samoin yhdet keksit.

Näin mansikka-aikana, käytin tarjottavissa tuoretta mansikkaa. Koristemustikatkin löytyivät lähimetsästä. Koristeena olevat vadelmat ovat kasvihuoneessa kasvatettuja kotimaisia vadelmia.

Pienenlainen haaste oli kakkujen kermojen ja mascarponen kanssa kun +25-30 helteet jatkuneet jo pari viikkoa ja ukkosta oli ilmassa, joten ilmankosteus oli korkea. Mutta loppujenlopuksi kaikki meni hyvin ja kaukut pysyivät yllättävän hyvin kasassa trooppisesta ilmasta huolimatta.

Alla kuvia juhlien kakuista. 

IMG_4138.jpg

Gluteeniton 6 munan mansikkakermakakku, jossa välissä mansikkahillo+kermavaahto ja toisessa välissä mansikkamousse. Kostutus vaniljalla maustetulla maidolla.

Kakkupohjan ohje löytyy aiemmasta postauksestani 5/2015

IMG_4140.jpg

Mustikka-valkosuklaajuustokakku. Keksipohja, jonka päällä mustikkatäyte ja sen päällä valkosuklaatäyte. Kakku tehty 26cm vuokaan ja on 6cm korkea.

Tämän kakun voi muuttaa helposti gluteenittomaksi vaihtamalla pohjan keksit gluteenittomiin kekseihin.

Kakun ohje aiemmassa postauksessani 8/2017. Ohjeen määrät olen suunnilleen tuplannut, että sain korkeamman kakun ja isompaan vuokaan.

IMG_4139.jpg

Mansikkajuustokakku, joka on tehty 26cm vuokaan.

Tämänkin kakun saa helposti muutettua gluteenittomaksi vaihtamalla pohjan keksit gluteenittomiksi. Käytin kakkuun tuoreita mansikoita, mutta lähes yhtä hyvää tulee pakastemansikoilla, ne vain pitää valuttaa ettei kakusta tule liian "löysä".

Ohje tähän kakkuun löytyy aiemmasta postauksestani 6/2014. Jätin ohjeesta valkosuklaakerroksen pois ja tein mansikkakerroksen 2,5 kertaisena. 

IMG_4142.jpg