Pääsiäiseksi tein ystävälle viemisinä suklaakuppikakkuja <3
Pohja: (kuppikakkujen määrää en tähän laita, sillä tein osasta taikinaa minikuppikakkuja)
150 g tummaa suklaata (leikkaa rouheeksi)
100 g sulatettua voita
2 munaa
1 dl ranskankermaa
2 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
Kuorrutteen ohjeen laitan tähän myös muistiin, vaikka en itse tällä kertaa kuorruttanut näitä, vaan laitoin valkosuklaata ja sirkusrakeita koristeeksi.
Kuorrute:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
65 g huoneenlämpöistä voita
5 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
ripaus elintarvikeväriä
Riko munat kulhoon ja sekoita kevyesti rakenne rikki. Lisää joukkoon sulatettu voi, ranskankerma ja sokeri.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, suklaarouhe, sooda, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe.
Lisää jauhoseos märkien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Nostele lusikalla muffinssivuokiin ja paista samantien uunissa 200 asteessa keskitasolla noin 10-20 minuuttia muffinssien koosta riippuen. Kokeile tikulla kypsyys.
Anna jäähtyä ennen kuorrutteen tekemistä.
Valmista kuorrute vatkaamalla sähkövatkaimella ainekset keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Pursota muffinssien päälle ja koristele.
Tämä sama ohje löytyy 2013 blogiarkistosta "suklaiset minikuppikakut" nimellä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.