HELPOT VIINERIT
(n. 24 kpl)
200 g pehmeää voita
8 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
3 dl kylmää maitoa
25 g hiivaa
Täyte:
1 prk paistonkestävää omenahilloa
1 dl vaniljakreemijauhetta
Voiteluun
1 kananmuna
Nypi pehmeä voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Liuota kylmään maitoon hiiva ja sokeri. Lisää maitoseos taikinaan ja sekoita/vaivaa tasaiseksi.
Kauli taikina levyksi ja taita pituussuunnassa kahtia ja leikkaa 24 suikaleeseen. Kieri suikaleet kierteille ja pyöräytä kerälle ("häntä" kerän alle).
Kohota 2 tuntia liinan alla lämpimässä. Valmista sillä aikaa vaniljakreemi. Voitele kohonneet viinerit munalla ja paina esimerkiksi lasin pohjalla keskelle "monttu" täytteille.
Pursota täytteet koloon ja paista viinereitä 225 asteisessa uunissa keskitasolla (tai vähän alle) noin 12-15 minuuttia uunista riippuen.
Jähtyneiden viinereiden päälle voi pursottaa tomusokeri-vesi -seosta. Viinerit voi hyvin myös pakastaa, ilman tuota tomusokerijuttua.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.