JAUHELIHA-SALAMI-PAPRIKAPIIRAKKA (pellillinen)

IMG_0923-normal.jpg

 

Pohja

375 g voita

9 dl vehnäjauhoja

1,5 dl kylmää vettä

Täyte

800 g ruskistettua jauhelihaa

Salamisuikaleita pienittyinä oman maun mukaan

1/2-1 paprikaa pieninä kuutioina

Punasipulia ohuina suikaleina oman maun mukaan, itse laitoin vajaan yhden sipulin

Parsakaalta oman maun mukaan

Mausteita oman maun mukaan

Munamaito

4 dl paiston kestävää ruokakermaa

4 munaa

suolaa

Pinnalle

Juustoraastetta

Nypi voi ja jauhot keskenään, lisää kylmä vesi nopesti sekoittaen joukkoon.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista noin 10 minuuttia uunin keskitasossa tai vähän alle, 200-225  asteessa.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja lisää joukkoon mausteet. Itse laitoin hiukan suolaa, grillimaustetta, jauhelihamaustetta ja pippurisekoitusta. Kaada munamaito päälle tasaisesti ja lisää lopuksi juustoraaste.

Paista piirakkaa vielä uunin keskitasolla, tai hieman alle, 200-225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes piirakka näyttää kypsältä ja on saanut hiukan väriä. 

Pystyy hyvin pakastamaan.

IMG_0924-normal.jpg