JAUHELIHA-SALAMI-PAPRIKAPIIRAKKA (pellillinen)
Pohja
375 g voita
9 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kylmää vettä
Täyte
800 g ruskistettua jauhelihaa
Salamisuikaleita pienittyinä oman maun mukaan
1/2-1 paprikaa pieninä kuutioina
Punasipulia ohuina suikaleina oman maun mukaan, itse laitoin vajaan yhden sipulin
Parsakaalta oman maun mukaan
Mausteita oman maun mukaan
Munamaito
4 dl paiston kestävää ruokakermaa
4 munaa
suolaa
Pinnalle
Juustoraastetta
Nypi voi ja jauhot keskenään, lisää kylmä vesi nopesti sekoittaen joukkoon.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista noin 10 minuuttia uunin keskitasossa tai vähän alle, 200-225 asteessa.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja lisää joukkoon mausteet. Itse laitoin hiukan suolaa, grillimaustetta, jauhelihamaustetta ja pippurisekoitusta. Kaada munamaito päälle tasaisesti ja lisää lopuksi juustoraaste.
Paista piirakkaa vielä uunin keskitasolla, tai hieman alle, 200-225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes piirakka näyttää kypsältä ja on saanut hiukan väriä.
Pystyy hyvin pakastamaan.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.