Mansikkakermakakkua ja valkovuokkoja <3

IMG_2735.jpg

4 MUNAN SOKERIKAKKUPOHJA

4 iso kananmunaa, punnitaan.

Sokeria yhtä paljon kuin munia.

Nämä vatkataan kuohkeaksi, 4-5 minuuttia.

Kerro munien paino 0,7 = jauhojen kokonaismäärä.

Kokonaismäärä kerrotaan 0,3 = perunajauhojen määrä.

Jauhojen kokonaismäärä - perunajauhojen määrä = vehnäjauhojen määrä (tai gluteenittomien).

+ vajaa 1 tl leivinjauhetta.

Sekoita jauhot keskenään ja lisää munasokerivaahtoon varoen. 

Kaada taikina vuokaspraylla voideltuun noin 21cm halkaisijaltaan olevaan teflonpinnotteiseen kakkuvuokaan (pohjalle voi laittaa leivinpaperin) ja laita välittömästi uuniin alatasolle 175 asteeseen noin 30 minuutiksi. Koita 30 minuutin kohdalla kakkua tikulla, jos taikinaa jää vielä tikkuun, sammuta uuni ja anna pohjan olla uunissa vielä noin 10 min. Kun kakku on kypsä ja otat pois uunista, pudota kakkuvuoka heti uunista poisottamisen jälkeen 2 x pöytään noin 30cm:n korkeudelta (jotta ilmakuplat poistuvat ja kakku ei lässähdä). Anna olla vuuassa ennen kumoamista noin 15 min. 

Leikkaa hyvinjäähtyneenä tai seuraavana päivänä kahteen tai kolmeen osaan ja täytä.

Kostutus:

Vaniljalla maustettu maito

Täyte 1:

Mansikkahilloa ja kermavaahtoa

Täyte 2:

Mansikkamousse:

Tuoreita mansikoita soseutettuna

Kermavaahtoa

Mascarponejuustoa

Vaniljasokeria

Sokeria

2 liivatelehteä 

Koristelu:

Flora Vispi + Vanillakreemijauhe

Tuoreita mansikoita