3 munan sokerikakkupohja, jossa välissä mansikkahilloa ja kermavaahtoa (2 välissä).

Kostutus vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Pursotukset laktoosittomalla kermalla, jossa maidotonta vaniljakreemijauhetta ja tomusokeria.

Päällä vadelmia ja mustikoita, sekä hyytelösokerista tehty kiille.

(Ihan suunnitelmien mukaan ei tämä ulkonäkö mennyt...)

 

 IMG_3163.jpg

Sokerikakkupohjan ohje tässä:

3 iso kananmunaa, punnitaan.

Sokeria yhtä paljon kuin munia.

Nämä vatkataan kuohkeaksi, noin 4 minuuttia.

Kerro munien paino 0,7 = jauhojen kokonaismäärä.

Kokonaismäärä kerrotaan 0,3 = perunajauhojen määrä.

Jauhojen kokonaismäärä - perunajauhojen määrä = gluteenittomien jauhojen määrä (tai vehnäjauhojen ellei halua gluteenitonta).

+ vajaa 1 tl leivinjauhetta.

Sekoita jauhot keskenään ja lisää munasokerivaahtoon varoen. 

Kaada taikina vuokaspraylla voideltuun noin 20cm halkaisijaltaan olevaan teflonpinnotteiseen kakkuvuokaan (pohjalle voi laittaa leivinpaperin) ja laita välittömästi uuniin alatasolle 175 asteeseen noin 20-30 minuutiksi. Koita 20 minuutin kohdalla kakkua tikulla, jos taikinaa jää vielä tikkuun, sammuta uuni ja anna pohjan olla uunissa vielä noin 10 min. Kun kakku on kypsä ja otat pois uunista, pudota kakkuvuoka heti uunista poisottamisen jälkeen 2 x pöytään noin 30cm:n korkeudelta (jotta ilmakuplat poistuvat ja kakku ei lässähdä). Anna olla vuuassa ennen kumoamista noin 15 min. 

Leikkaa hyvinjäähtyneenä tai seuraavana päivänä kolmeen osaan, kostuta, täytä ja koristele.

(tämän kokoiseen kakkuun meni kaikkinensa 3 kpl 2,5 dl:n kermapurkkia. Tuohon määrään laitoin noin 6-7 rkl tomusokeria ja vajaa 3 rkl vaniljakreemijauhetta)