Tänään tuli sitten tehtyä raparperipiirakkaa anopille =).

Tämä on paras raparperipiirakan ohje, jota itse olen kokeillut. Ohjeen löysin "Pikku Leijona ja puoli valtakuntaa" -blogista. Alla oleva ohje on piirakkavuokaan tehtynä, itse tein kaksinkertaisen annoksen, joka oli aika sopiva uunipellille.

Laitan ohjeen myös tähän:

VANHAN AJAN RAPARPERITORTTU

2 kananmunaa
200 g sokeria (2 1/2 dl)
1 dl maitoa
1 dl kuohukermaa (ruokakermakin toimii)
1 dl voisulaa (tai margariinisulaa)
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja

täyte:
5 dl kuorittua, paloiteltua raparperia (alkukesän raparpereja on turha kuoria)
50 g pehmeää voita
100 g sokeria
1 dl vehnäjauhoja

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon maito, kerma sekä voisula. Yhdistä leivinjauhot vehnäjauhojen sekaan. Sekoita jauhot varovasti käännellen taikinaan. Lisää raparperin palat joko taikinaan sekoittaen tai pinnalle ripotellen.

Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Yhdistä täytteen ainekset ja nypi murumaiseksi seokseksi. Ripottele täyte piirakan päälle ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia.

IMG_2067-normal.jpg