IMG_1118-normal.jpg

MARENGIT

2 valkuaista

8 rkl sokeria

muutama tippa sitruunamehua

(elintarvikeväriä)

Erottele valkuaiset huolella keltuaisista, sillä keltuainen estää vaahtoutumisen. Kulhon (mieluiten lasikulho) tulee olla puhdas ja kuiva! 

Tiputa muutama tippa sitruunamehua joukkoon ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria pikkuhiljaa vaahtoon koko ajan vatkaten (itse käytin Siro-sokeria). Lisää myös halutessasi himppusen elintarvikeväriä.

Täytä pursotinpussi vaahdolla ja pursota leivinpaperin päälle uunipellille haluamiasi kuvioita.

Pane pelti 75-100 asteiseen (kuivatin itse noin 60-70 asteessa) uuniin ja anna marenkien kuivua noin 1 1/2 - 2 tuntia. Avaa uunin suuluukku ja anna marenkien kuivua vielä jälkilämmössä. Varmista, että marengit ovat rutikuivia.

Kova marenki: Laita vatkauskulho vesihauteeseen (kuumahkoa vettä) ja vatkaa vaahtoa kunnes se alkaa hieman kovettua kulhon reunoille.

Vinkki: Vaihtelua perinteisenmakuisiin marenkeihin saat esimerkiksi vaniljasokerilla, kaakaojauheella, mansikkatomusokerilla. Ja suklaallakin voi kuorruttaa =). Itse pysyttelin tässä "perustaikinassa", sillä halusin rippijuhliin ihan tavallisia marenkeja.

IMG_1287-normal.jpg