Tämä suklaakakun ohje taitaa olla parin vuoden takaisesta Yhteishyvä lehden Ruoka-liitteestä.

Ihanan makea kakku, jota ei isoa palasta tarvitse kahvin kanssa ottaa. Ja säilyy jääkaapissa monta päivää, eikä mene kovaksi. Maku paranee vain 1-2 päivää valmistuksesta =).

TROPIIKIN SUKLAAKAKKU

150 g margariinia

150 g tummaa suklaata

5 kananmunaa

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta (voi käyttää normaalia kaakaota ja tummaa leivontakaakaota)

2 tl leivinjauhetta

Täyte

2 dl tropiikin hilloa (itse olen käyttänyt myös esim. aprikoosi- tai mansikkamarmelaadia)

Kuorrutus

150 g tummaa suklaata

1 dl kuohukermaa

1 rkl margariinia

Sulata kattilassa rasva ja nosta syrjään. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täytin sulanut. Anna jäähtyä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munavaahtoon ensin jauhoseos ja sitten jäähtynyt suklaa-rasvaseos.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (24-26cm).

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 40-50 minuuttia tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoilta. Kumoa jaahtyneenä. 

Leikkaa kakkupophja kahteen osaan. Halutessa voi vähän kostuttaa maidolla tai esim. säilykehedelmien liemellä.

Levitä hillo. Voit kostuttaa vähän myön "kantta". Peitä kakku ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. 

Kuumenna kerma kattilassa. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja margariini. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista.

Anna hieman jäähtyä ja kuorruta kakku. Voit koristella haluamallasi tavalla, esimerkiksi ananaskirsikoilla tai suklaahippusilla =).

IMG_2478-normal.jpg

IMG_2480-normal.jpg

Valitan kuvien huonoa laatua/valaistusta, toinen kuva taidettiin ottaa illalla ja toinen päivällä, ja hiukan erilaisessa valaistuksessa muutoinkin. No, jospa niistä kuitenkin saa käsityksen kuinka makoisasta kakusta on kyse ;-P.

Kannattaa kokeilla, jos tykkää suklaakakuista!